Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійські надії Донеччини – 2016: Олена Гречихіна

Напередодні Олімпійських ігор 2016 року, які проходитимуть з 5 по 21 серпня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації спільно із Школою вищої спортивної майстерності започаткували спеціальний проект. У його рамках мешканці регіону можуть ознайомитися з біографічними даними наших спортсменів, які вже вибороли путівки на майбутню Олімпіаду.

Однією із тих, хто проходить останній підготовчий етап до виступу в Бразилії, є 25-річна представниця синхронного плавання родом з Донецька Олена Гречихіна.

Олена займалася плаванням з 7-ми років – спочатку просто хотіла навчитися плавати, а потім захопилася ідеєю навчитися «танцювати» на воді. Першим тренером Гречихіної з синхронного плавання стала Наталя Олегівна Байдак. До основного складу відділення синхронного плавання Донецької школи вищої спортивної майстерності Олена була переведена спортивною організацією СДЮСШОР з плавання та синхронного плавання в 2008 році. У листопаді 2013 року їй присвоєне звання Заслуженого майстра спорту України. Олена – багаторазова переможниця та призерка чемпіонатів та Кубків Світу.

ГРЕЧИХІНА ОЛЕНА СЕРГІЇВНА

Дата народження: 11 липня 1991 року (25 років)

Регіон: Донецька область – Харківська область

Місце проживання: Харків

Дисципліна: плавання синхронне

Зріст: 178 см

Вага: 61 кг

Спортивне звання: Заслужений майстер спорту України

Спортивне товариство: ФСТ «Україна»

Місце тренувань: м. Харків, ФСК «Локомотив»

Перший тренер: Байдак Наталя Олегівна (СДЮСШОР з плавання та синхронного плавання)

Тренери:
Гребеннікова Ірина Вікторівна, Заслужений тренер України;
Меженіна Валерія Олександрівна, Заслужений тренер України;
Саїдова Світлана Борисівна, Заслужений тренер України, головний тренер національної збірної з синхронного плавання

Освіта вища: Донецький державний інститут здоров’я, фізичного виховання та спорту (факультет фізичної реабілітації), Харківська державна академія фізичної культури (магістратура, фізична реабілітація)

Сімейний стан: незаміжня

Хобі: танці, барабани, велосипед, книги, малювання 

Спортивні досягнення:

2011, червень – переможниця Кубку Європи у комбінованій групі та бронзова призерка у групових вправах у складі збірної команди України (Шеффілд, Великобританія)

2013, липень – бронзова призерка чемпіонату світу з водних видів спорту (Барселона, Іспанія)

2014, серпень – переможниця чемпіонату Європи з водних видів спорту в комбінованій програмі, срібна призерка чемпіонату Європи в командній програмі (Берлін, Німеччина)

2015, травень – переможниця Кубку Європи в комбінаційній програмі у складі збірної команди України (Харлеммермер, Нідерланди)

2016, березень – переможниця в командних змаганнях на Олімпійському кваліфікаційному турнірі (Ріо-де-Жанейро, Бразилія), володарка ліцензії на ХХХІ Олімпійські Ігри 2016 року

2016, травень – переможниця чемпіонату Європи з водних видів спорту у довільній програмі в складі збірної команди України, дворазова срібна призерка чемпіонату Європи: у змаганнях команд в технічній програмі та в змаганнях комбінованих груп (Лондон, Великобританія)

13.07.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах