Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Скелелазка Ксенія Горєлова виграла молодіжний чемпіонат світу

На світовій першості зі скелелазіння серед молоді та юніорів, що триває з 22 по 31 серпня в американському місті Даллас, золоту нагороду в дисципліні «швидкість» здобула представниця Донецької області Ксенія Горєлова.

П’ятнадцятирічна скелелазка спочатку показала найкращий час – 8.608 секунди – у кваліфікації молодіжної вікової групи «В» серед 23 спортсменок із Італії, Казахстану, Канади, Мексики, Німеччини, Нової Зеландії, Польщі, Республіки Корея, США, України, Франції та Японії.

Далі в 1/8 фіналу результат Ксенії склав 8.86 с, у чвертьфіналі – 9.01 с, а в півфіналі вона встановила новий особистий рекорд – 8.38 с.

Фінальне протистояння із ще однією українкою Поліною Халькевич, представницею Дніпропетровщини, Горєлова виграла з часом 8.48 с, випередивши суперницю на 0,15 секунди.

Додамо, що раніше в 2022 році Ксенія Горєлова стала володаркою молодіжного Кубку Європи, тріумфувавши на етапах змагань у австрійському Імсті та італійському Меццоломбардо. Також спортсменка є срібною призеркою цьогорічного молодіжного чемпіонату Європи в німецькому Аугсбурзі.

 
  
 
30.08.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах