Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Переможниці XXIV Дефлімпійських ігор з Маріуполя возз’єдналися зі своїми тренерами

У травні в польському місті Вроцлав відбулася довгоочікувана зустріч провідних легкоатлеток Донецької області Римми Філімошкіної та Наталії Урсуленко, які в складі дефлімпійської збірної України тріумфували на XXIV Іграх у Бразилії, зі своїми наставниками – заслуженими тренерами України Наталею Василенко та Юрієм Ревенком.

Спортсмени і тренери майже три місяці були розлучені через повномасштабне російське вторгнення в Україну та, зокрема, у місто Маріуполь, представниками якого вони є. На щастя, атлеткам вдалося вирватися з блокади на початку березня та продовжити підготовку до змагань найвищого рівня – Дефлімпійських ігор, що бразильське місто Кашіас-ду-Сул прийняло з 1 по 15 травня. Наставники змогли виїхати з Маріуполя тільки наприкінці квітня, проте все ж встигли поспілкуватися зі своїми вихованками перед стартом та надати їм вкрай необхідні рекомендації.

Попри складний емоційний стан, наші спортсменки виступили надзвичайно потужно, додавши до скарбнички Донеччини та України три нагороди. Наталія Урсуленко перемогла в штовханні ядра з результатом 14.55 м та стала срібною призеркою в метанні диска (44.38 м). Римма Філімошкіна виграла змагання з метання молота (61.86 м).

«Це є найкращий виступ дівчат за всі роки тренувань, – відзначають тренери Наталя Василенко та Юрій Ревенко. – Ми щиро дякуємо всім причетним до успіху наших вихованок! Нам допомагала велика кількість людей, кожен вклав частинку серця в ці золоті та срібну нагороди. У єдності – наша сила! І нехай в ці важкі для нашої країни часи здобуті медалі черговий раз нагадують всьому світу, що Україна – незламна держава міцних духом людей. І Маріуполь – це Україна!».

 
27.05.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах