Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Римма Філімошкіна здобула для Донеччини та України ще одне «золото» XXIV Дефлімпійських ігор

Збірна Україна продовжує впевнено лідирувати в командному заліку XXIV Дефлімпійських ігор у бразильському місті Кашіас-ду-Сул – змагань найвищого рівня для атлетів з вадами слуху, що мали відбутися в грудні 2021-го, але були перенесені на травень 2022 року. За підсумками 10 днів українці подолали рубіж у 100 медалей!

Четверту нагороду і третю золоту від Донецької області до скарбнички держави принесла заслужений майстер спорту України Римма Філімошкіна з міста Маріуполь. У фіналі змагань з метання молота 10 травня серед представниць Казахстану, Камеруну, Кенії, Словаччини, Чехії та України наша спортсменка показала найкращий результат – 61.86 м. На другу сходинку п’єдесталу пошани піднялася ще одна українка Юлія Кисильова з Херсонської області.

Особистим наставником Римми є заслужений тренер України Наталя Василенко. Відзначимо, що перемога на Іграх у Бразилії стала для Філімошкіної першою дефлімпійською в кар’єрі: у 2009 році в Тайбеї та 2017-му в Самсуні вона була срібною призеркою, у 2013 році в Софії виборола «бронзу».

Нагадаємо, нагороди XXIV Дефлімпійських ігор днями раніше вибороли ще дві спортсменки з міста Маріуполь: заслужений майстер спорту України з дзюдо Марина Погорелова – «золото» у командному турнірі та «срібло» у особистих змаганнях вагової категорії 70 кг, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Наталія Урсуленко – «золото» у штовханні ядра.

11.05.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах