Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Наталія Урсуленко – срібна призерка XXIV Дефлімпійських ігор у метанні диска

За два дні до завершення XXIV Дефлімпійських ігор у бразильському місті Кашіас-ду-Сул – змагань найвищого рівня для атлетів з вадами слуху, що мали відбутися в грудні 2021-го, але були перенесені на травень 2022 року – скарбничка Донецької області та України поповнилася ще однією нагородою завдяки заслуженому майстру спорту Наталії Урсуленко з Маріуполя.

Наша провідна легкоатлетка виборола «срібло» в жіночому турнірі з метання диска. Її результат 44,38 метри виявився кращим, ніж у суперниць із Індії, Камеруну, Кенії, Колумбії, Нігерії, Словаччини, але меншим, аніж у переможниці Ленки Матушкової з Чехії (45,96 м). Наставниками Наталії Урсуленко є заслужені тренери України Наталя Василенко та Юрій Ревенко.

Нагадаємо, 8 травня на Іграх у Бразилії спортсменка перемогла в жіночих змаганнях у штовханні ядра. Наразі вона має в своєму активі 5 дефлімпійських медалей: у 2009 році в Тайбеї була бронзовою призеркою, у 2013 році в Софії виборола дві «бронзи».

Загальним підсумком виступу чотирьох представників Донецької області та міста Маріуполь на XXIV Дефлімпійських іграх стали 5 нагород. Окрім «золота» і «срібла» Урсуленко, це «золото» у метанні молота Римми Філімошкіної, «золото» та «срібло» в дзюдо Марини Погорелової. Ще один дзюдоїст Владислав Рощенков на дебютних для себе Іграх став п’ятим.

14.05.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах