Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


П’ять спортсменів Донецької області готуються представити Україну на XXIV Дефлімпійських іграх

Одним із найбільш іміджевих масових спортивних заходів цьогоріч стануть XXIV Дефлімпійські ігри – змагання найвищого рівня для атлетів з вадами слуху, що мали відбутися в грудні 2021-го, але були перенесені на 2022-й рік і пройдуть з 1 по 15 травня в місті Кашіас-ду-Сул (Федеративна Республіка Бразилія).

Згідно наказу Міністерства молоді та спорту України № 993 від 12.04.2022, затверджено склад національної збірної команди для участі в цих Іграх, який налічує 171 атлета і 59 тренерів, лікарів, масажистів (а також 26 запасних атлетів, 3 запасних тренерів).

Від Донецької області до зазначеного переліку включені 5 спортсменів з міста Маріуполь, представники трьох видів спорту: баскетбол – майстер спорту України міжнародного класу Олександр Кузнецов; дзюдо – заслужений майстер спорту України Марина Погорелова, майстер спорту України Владислав Рощенков; легка атлетика – заслужені майстри спорту України Римма Філімошкіна і Наталія Урсуленко.

На сьогоднішній день дефлімпійці Донеччини продовжують свої тренування за кордоном: Марина Погорелова і Владислав Рощенков – у Любліні (Польща), Римма Філімошкіна і Наталія Урсуленко – у Бенідормі (Іспанія), Олександр Кузнецов – у Муратлі (Туреччина). Видатки на відрядження здійснюються Українським центром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Відзначимо, що серед атлетів, які поїдуть до Бразилії, дефлімпійські медалі уже здобували: Марина Погорелова («золото» і «бронза» 2017 року«бронза» 2013 року), Римма Філімошкіна («срібло» 2009 та 2017 років, «бронза» 2013 року), Наталія Урсуленко («бронза» 2009 року, дві «бронзи» 2013 року), Олександр Кузнецов («бронза» 2017 року). Для Владислава Рощенкова майбутні Ігри стануть дебютними.

18.04.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах