Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ключі від нового житла отримали Максим Євтушенко, Георгій Драгулян та Ірина Гребеннікова

28 грудня в Донецькій облдержадміністрації відбулося урочисте вручення ключів від квартир одному спортсмену і двом тренерам регіону.

Володарів нового житла привітали голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, Краматорський міський голова Олександр Гончаренко, керівник Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях, Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький. Почесні гості подякували спортивній еліті за вагомий особистий внесок у зміцнення іміджу Донецької області та України і побажали нових досягнень найвищого рівня.

Сертифікат на отримання двокімнатної квартири у місті Краматорську та ключі від неї вручили Максиму Євтушенку – майстру спорту України міжнародного класу з боротьби греко-римської, бронзовому призеру чемпіонату світу U23бронзовому призеру чемпіонату Європи, кандидату на участь у Олімпійських іграх 2024 року.

Соціальну матеріальну допомогу на придбання житла отримали два тренери, які в статусі внутрішньо-переміщених осіб, попри складнощі після переїзду з Донецька, мають вихованців з високими спортивними результатами. Двокімнатна квартира в місті Слов’янськ стане новим помешканням для заслуженого тренера України з триатлону, тренера-викладача Школи вищої спортивної майстерності Георгія Драгуляна, а в трикімнатній квартирі у місті Миколаївка житиме заслужений тренер України з синхронного плавання, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, тренер-викладач Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з плавання та синхронного плавання Донецької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна» Ірина Гребеннікова.

 
 
 

«Від імені спортивної спільноти Донеччини висловлюю щиру вдячність обласній та міській владі за вагому підтримку, гідне заохочення атлетів і тренерів. Створюються всі умови, щоб ми могли якісно працювати та виховувати нових олімпійців», - сказав у слові у відповідь Георгій Драгулян.

Загальна сума коштів на придбання житла Максиму Євтушенку, Георгію Драгуляну та Ірині Гребенніковій склала 2033821,15 грн. З них 50% (1016909,58 грн.) – це кошти обласного бюджету, ще 50% (1016911,57 грн.) – співфінансування з бюджетів Краматорська, Слов’янська та Миколаївки.

Нагадаємо, що Донецька область стала першою в Україні, де реалізовано унікальний проєкт щодо здійснення адресних виплат для придбання житла спортсменам і тренерам. У 2019 році програма із загальною сумою виплат 6578,1 тис. грн. охопила 12 атлетів та 2 наставників, які святкували новосілля в містах Бахмут, Дружківка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Торецьк, а також Покровському районі. У 2020 році, коли загальна сума відповідних виплат склала 921,6 тис. грн., ключі від квартир отримали 2 спортсмени в містах Бахмут і Дружківка.

 

28.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах