Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Аліна Бережна, Олександр Хоцянівський та Максим Євтушенко – бронзові призери чемпіонату Європи

Борці Донецької області стали володарями бронзових нагород чемпіонату Європи в кожному з трьох видів боротьби, що були представлені з 19 по 25 квітня в столиці Польщі Варшаві: вільній, жіночій та греко-римській.

У ваговій категорії 68 кг серед жінок на третю сходинку п’єдесталу піднялася Аліна Бережна (у дівоцтві Махиня) – заслужений майстер спорту України, чемпіонка світу та Європи родом із Торецька, яка нині представляє Бахмут. У першому протистоянні вона поступилась росіянці Ханум Велієвій 3:6, проте скористалась своїм шансом у втішній сітці – спочатку впевнено перемогла Анну Садчанку з Білорусі – 6:0, а потім Несрін Бас із Туреччини – 5:0.

Серед борців вільного стилю у ваговій категорії 125 кг бронзовим призером став Олександр Хоцянівський – заслужений майстер спорту України, який починав свою спортивну кар’єру в смт Андріївка (нині – Волноваський район), а сьогодні представляє місто Маріуполь. Олександр поступився росіянину Сергію Козиреву 7:9, після чого з рахунком 5:0 здолав Даніеля Лігеті з Угорщини.

У останній день чемпіонату ще одну «бронзу» для Донеччини та України приніс майстер спорту міжнародного класу з греко-римської боротьби Максим Євтушенко із Краматорська, який у ваговій категорії 72 кг провів чотири сутички. Спочатку наш спортсмен був сильнішим за Антона Коробова з Білорусі (7:1), потім поступився Малхасу Амояну з Вірменії (0:5) і далі з однаковим рахунком 11:0 переміг Алена Фодора з Хорватії та представника Польщі Романа Пацурківського.

Додамо, що в командному заліку змагань у Варшаві жіноча та чоловіча збірні України з вільної боротьби посіли 2 місця. Усього в скарбничці українців за підсумками чемпіонату Європи виявилося 13 медалей (2 золотих, 2 срібних та 9 бронзових).

 
 
 
 
 

Фото - United World Wrestling, Асоціація спортивної боротьби України та Федерація греко-римської боротьби України

26.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах