Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Павло Кириленко: Будівництво навчального корпусу для спортивного коледжу ім. С.Бубки є важливим проєктом для Донеччини

Відновлення повноцінної діяльності після переміщення з Донецька в місто Бахмут продовжує єдиний у регіоні навчальний заклад, який сприяє підготовці спортсменів області високого класу – Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С.Бубки.

Питання покращення спортивної інфраструктури коледжу стало темою робочої наради під головуванням очільника облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, що відбулася 1 грудня.

«Після втрати всіх своїх потужностей у Донецьку та переїзду в Бахмут коледж у обмежених умовах продовжує виховувати спортсменів: наразі там навчаються 170 школярів та 162 студенти, працюють 27 викладачів. Неоціненним надбанням для учнів стане сучасний навчальний корпус, що ми споруджуємо. Реалізація цього проєкту дозволить створити потужний навчальний заклад спортивного профілю, де навчальний та тренувальний процеси будуть узгоджені єдиним графіком. Так виховуватимуться нові покоління чемпіонів», - зазначив Павло Кириленко.

Про хід будівництва в місті Бахмут по вулиці Благовіщенській навчального корпусу на 400 учнів і студентів, що розпочалося в травні 2020 року та планується завершити до кінця 2022 року, доповіли начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик і директор підрядної організації ТОВ «Хозхімсервіс» Олег Кізіменко.

Так, станом на сьогоднішній день за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету над будівлею зроблено покрівлю, проводяться внутрішні роботи, а на стадіоні «Авангард», що поруч, облаштовуються бігові доріжки і тренувальне метальне поле. Загалом виконано 58% робіт.

У перспективі коледж ім. С.Бубки, який з 2015 року функціонує на базі закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник» та орендує стадіон «Металург» для проведення занять з низки видів спорту, має отримати сучасні умови для свого функціонування: 22 учбових кабінети, актовий зал, тир, 5 спортивних залів, 5 медичних кабінетів, буфет. Також для коледжу збудують спортивні майданчики, сектори для стрибків та легкоатлетичних метань.

Доповнити навчально-спортивний комплекс має 5-поверховий гуртожиток, який раніше був на балансі Бахмутського педагогічного училища. Від нього вже зроблено надземний перехід до навчального корпусу коледжу. Після реконструкції гуртожиток включатиме 206 місць для проживання учнів та студентів, а також їдальню. Наразі за кошти обласного бюджету тут виконано всі демонтажні роботи, проводиться облаштування нової покрівлі.

 
 
 
 
 
01.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах