Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті дали старт будівництву навчального корпусу Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки

27 травня в місті Бахмут відбулося урочисте закладення капсули під будівництво навчального корпусу Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки.

На церемонію завітали голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін, Бахмутський міський голова Олексій Рева, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Звернення-побажання до наступних поколінь, що зачитав студент третього курсу училища, неодноразовий переможець чемпіонатів України з легкої атлетики Андрій Дибка, помістили в капсулу часу, яку почесні гості заклали у фундамент майбутньої будівлі.

«Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки – це єдиний у регіоні спеціалізований навчальний заклад, який відіграє важливу роль у процесі підготовки спортсменів області високого класу. З 2015 року училище після переміщення з Донецька продовжує відновлення своєї повноцінної діяльності в місті Бахмут. Масштабним проєктом у цьому напрямку є будівництво навчального корпусу на 400 учнів та студентів, що дозволить створити комфортні умови для навчання, а також сучасну спортивну інфраструктуру для тренувань», – сказав у вітальному слові Павло Кириленко.

Директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ігор Анушкевич зазначив, що заклад протягом п’яти років функціонує на базі Бахмутського дитячого заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник». Наприкінці 2019 року ДВУОР ім. С.Бубки отримало в користування нове футбольне поле зі штучним покриттям 105х68 м на території стадіону «Авангард», поруч планують відреконструювати п’ятиповерховий гуртожиток для проживання спортсменів, а з метою забезпечення училища власними спортивними спорудами було розроблено проєкт щодо будівництва навчального корпусу.

 
 
 

По вулиці Благовіщенській збудують актовий зал на 200 місць, буфет на 60 чоловік, адміністративні, медичні та підсобні приміщення, універсальний ігровий зал та спеціалізовані спортивні зали (з важкої атлетики, боротьби, гімнастики, тиру для стрільби з пневмо-тактичної зброї), інженерний блок, автостоянку. На стадіоні «Авангард» облаштують бігові доріжки, тренажерний майданчик, майданчик для стрибків у довжину та висоту, сектори для штовхання ядра, метання диска та молота, тренувальне метальне поле.

Загальна вартість проєкту за експертним звітом складає 176330,862 тис. грн. На 2020 рік передбачено кошти у сумі 36119,523 тис. грн., у тому числі 19570,112 тис. грн. – кошти Державного фонду регіонального розвитку, 16549,411 тис. грн. – кошти обласного бюджету.

 
 
 

Більше світлин з заходу – у фотоальбомі на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням).

27.05.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах