Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Визначено попередній перелік спортсменів Донеччини – одержувачів адресної виплати для придбання житла в 2021 році

18 листопада в місті Краматорськ відбулося перше в 2021 році засідання комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати та соціальної матеріальної допомоги для придбання житла серед спортсменів і тренерів.

«Багато атлетів та їх наставників своїми досягненнями найвищого рівня заслуговують на гідне заохочення від області, зокрема це стосується поліпшення побутових умов. На Донеччині з цією метою вже третій рік реалізується проєкт щодо надання виплат для придбання житла, і ми віримо, що він сприятиме новим яскравим перемогам і спортивним здобуткам регіону та України», – зазначив головуючий на засіданні начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Про кандидатури осіб, які надали пакети документів у відповідь на оголошення від 10 листопада 2021 року, доповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій.

За підсумками обговорення члени обласної комісії ухвалили попередній перелік одержувачів адресної виплати для придбання житла, який включає одного спортсмена – майстра спорту України міжнародного класу з греко-римської боротьби, бронзового призера чемпіонату світу U23, бронзового призера чемпіонату Європи Максима Євтушенка, а також трьох заслужених тренерів України: тренера-викладача відділення триатлону Школи вищої спортивної майстерності Георгія Драгуляна, тренера-викладача з синхронного плавання Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з плавання та синхронного плавання ДОО ФСТ «Україна» Ірину Гребеннікову та тренера-викладача з боротьби вільної Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Андрія Єфремова.

Кандидатура тренера-викладача з пауерліфтингу ДЮСШ «Колос» Мангушської селищної ради Віталія Папазова була визнана такою, яка, на жаль, не відповідає умовам Порядку використання у 2021 році коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат та надання соціальної матеріальної допомоги спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла (одна з обов’язкових вимог для тренера – наявність спортивного звання «Заслужений тренер України», що Папазов не має).

 
 

Придбання нового помешкання на умовах співфінансування (50% – з обласного бюджету, 50% – з місцевих бюджетів) для Максима Євтушенка передбачається в місті Краматорськ, для Георгія Драгуляна – у Слов’янську, для Ірини Гребеннікової – у Миколаївці, для Андрія Єфремова – у Бахмуті. Наступним кроком за процедурою є підтвердження щодо здійснення відповідного співфінансування від відповідних органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що Донецька область стала першою в Україні, де реалізовано унікальний проєкт щодо здійснення адресних виплат для придбання житла спортсменам і тренерам. У 2019 році програма із загальною сумою виплат 6578,1 тис. грн. охопила 12 атлетів та 2 наставників, які святкували новосілля в містах Бахмут, Дружківка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Торецьк, а також Покровському районі. У 2020 році, коли загальна сума відповідних виплат склала 921,6 тис. грн., ключі від квартир отримали 2 спортсмени в містах Бахмут і Дружківка.

 
 
18.11.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах