Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті триває відновлення повноцінної діяльності Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки

Будівництво учбового корпусу Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки в місті Бахмут сприятиме підготовці спортсменів регіону високого класу, дозволить створити сучасні умови для поєднання навчально-тренувального процесу із здобуттям відповідної освіти. А власною базою для проживання юних атлетів після реконструкції має стати 5-поверховий гуртожиток, який раніше був на балансі Бахмутського педагогічного училища.

1 червня з ходом реалізації проєктів ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

На сьогодні загальна готовність навчального корпусу ДОСКСП ім. С.Бубки на 400 учнів та студентів, зведення якого розпочалося в травні 2020 року за рахунок коштів ДФРР та обласного бюджету, складає близько 40%. Так, чотириповерхова конструкція його учбової частини вже має покрівлю з металочерепиці, виконуються електромонтажні роботи та підготовчі роботи під заливку підлоги, розпочато оздоблення фасаду. У спортивній частині корпусу, що має підвал та два поверхи для розміщення універсального ігрового залу та спеціалізованих спортзалів, ведуть підготовку до спорудження покрівлі із сендвіч-панелей.

Окрім цього, проєктом передбачено облаштування на стадіоні «Авангард», що поруч, бігових доріжок, тренажерного майданчика, майданчиків для стрибків у довжину та висоту, секторів для штовхання ядра, метання диска та молота, тренувального метального поля.

У рамках реконструкції колишнього гуртожитку Бахмутського педагогічного училища, який матиме сполучення з учбовим корпусом коледжу, наразі за кошти обласного бюджету зроблено демонтажні роботи на всіх п’яти поверхах – найближчим часом основні зусилля будуть спрямовані на улаштування нової покрівлі.

Нагадаємо, що з 2015 року Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки, яке з липня 2020-го отримало назву «Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С. Бубки», функціонує на базі Бахмутського дитячого заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник», орендує для проведення тренувань стадіон «Металург». Реалізація вищезазначених проєктів має на меті відновлення повноцінної діяльності цього закладу фахової передвищої освіти після переміщення з Донецька, спрямована на досягнення учнями високих спортивних результатів та поповнення національних збірних команд України.

 
 
 
 
01.06.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах