Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Артемівську відбулося урочисте відкриття Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки

15 вересня в Артемівську відбулося урочисте відкриття Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки.

На спортивне свято завітали перший заступник Міністра молоді та спорту України, віце-президент Національного олімпійського комітету України Ігор Гоцул, заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Віктор Андрусів, радник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Спочатку вони відвідали спортивно-оздоровчий табір «Вогник», де їх хлібом-сіллю та урочистою лінійкою зустрічали учні, студенти, педагоги і тренери навчального закладу. Гості пройшлися територією училища, де ознайомилися з умовами для навчання та проживання юних спортсменів.

 

Потім гості оглянули артемівський стадіон «Металург», який за своєю функціональністю є унікальним в Україні та відповідає сучасним міжнародним стандартам. Цей спортивний об’єкт – єдиний діючий на українській території Донецької області, який має статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

Тут же, на стадіоні, відбулися урочистості з нагоди відкриття Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки.

 

Після святкового параду учнів і студентів навчального закладу, який очолював його директор Ігор Анушкевич, присутніх привітали перший заступник Артемівського міського голови Тетяна Савченко, заступник голови облдержадміністрації Віктор Андрусів, перший заступник Міністра молоді та спорту України, віце-президент Національного олімпійського комітету України Ігор Гоцул та майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, неодноразова чемпіонка Європи, учасниця двох Олімпійських ігор, випускниця Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Антоніна Єфремова.

 

«Переконаний, що училище олімпійського резерву хотіло б мати багато міст України. І Артемівськ завдяки зусиллям багатьох людей отримав цей заклад, який виховує гордість нашої держави. Відкриття училища є дуже символічним, враховуючи ті складні часи, які зараз переживає Донецька область. Тому що поки є українські спортсмени, доти на міжнародній арені піднімається українській прапор і лунає український гімн. А поки є донецькі спортсмени, Донецьк є Україною», - зазначив Віктор Андрусів.

Заступник очільника регіону нагородив почесною грамотою обласної державної адміністрації директора Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ігоря Анушкевича та вручив навчальному закладу паспорти від бойлерів – тепер у спортсменів буде гаряча вода.

«Я маю честь передати спортсменам, тренерам, працівникам училища і мешканцям міста слова щирої людської подяки від Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова та президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки. Ми з подивом та величезною шаною дивимося на те, як ви змогли подолати ті шалені перешкоди, які є на вашому шляху, і, по суті, зробити друге народження такого знакового для нашої країні закладу, як училище олімпійського резерву ім. С.Бубки. Ми вдячні всім людям, які долучилися до того, щоб училище відродилося і щоб слава українського спорту вирувала тут, на цьому затишному стадіоні, у цьому українському місті. Бажаю перемог і вдачі всім спортсменам і нашій Україні», - сказав Ігор Гоцул.

Почесною грамотою Міністерства молоді та спорту України був нагороджений начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, а подякою Міністерства – голова комітету по фізичній культурі та спорту Артемівської міської ради Віктор Лис.

 

«Вам дуже пощастило. Ви отримали новий дім, ви отримали шикарну спортивну базу, тому вам гріх не бути олімпійськими чемпіонами. Прославляйте нашу Україну, прославляйте наш край, усім бажаю медалей і заслуг», - напучувала першокурсників Антоніна Єфремова.

Після привітальних слів почесних гостей учні та студенти Донецького вищого училища олімпійського резерву виступили з показовою спортивною програмою. Юні спортсмени презентували такі види спорту, як легка атлетика, футбол, волейбол, баскетбол, бокс, дзюдо, вільна боротьба, важка атлетика.

 

 

Потім хід заходу перемістився до прес-центру стадіону «Металург», де після спілкування почесних гостей із журналістами відбулася зустріч зі спортивною громадськістю Артемівська та області. Ігор Гоцул роз’яснив колегам цілі та завдання, які сьогодні ставляться в процесі реформування спортивної галузі України, та відповів на їх питання.

 

Набір учнів і студентів в училище ще триває. До кінця року очікується, що їх кількість сягне 324 осіб, і заняття проходитимуть з 15 видів спорту.

 
16.09.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах