Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті нове життя отримують регіональний центр спортивної медицини та коледж спортивного профілю ім. С.Бубки

Донецька облдержадміністрація одним із важливих завдань вбачає забезпечення повноцінного функціонування обласних комунальних закладів, які було переміщено з Донецька. Щодо спортивної сфери, нове життя в місті Бахмут з 2015 року отримують Донецький регіональний центр спортивної медицини та Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С. Бубки.

8 квітня в ході робочого візиту наявну інфраструктуру оглянули заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Діяльність КНП «Донецький регіональний центр спортивної медицини» (колишній Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер) спрямована на медико-біологічний супровід спортсменів, їх діагностику, лікування та реабілітацію. Задля забезпечення своїх потреб центр отримав приміщення колишнього державного закладу «Вузлова лікарня станції Артемівськ державного підприємства «Донецька залізниця», де з кінця 2017-го по 2020-й роки за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету проведено реконструкцію старої будівлі, облаштовано гуртожиток, споруджено водолікарню і тенісний корт.

Станом на сьогодні виконано всі пусконалагоджувальні роботи щодо функціонування ліфту та підйомника для маломобільних груп населення, систем вентиляції та кондиціювання, протипожежної безпеки, відеонагляду, внутрішнього зв’язку. Центр, який включає палатне, діагностичне та реабілітаційне відділення, хірургічний блок, рентгенівський кабінет, зал лікувальної фізкультури, кабінети механотерапії, фізіотерапії, масажу, лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень, кабінети лікарів, укомплектовано сучасним обладнанням. Наприкінці березня завершено постійне приєднання комплексу до зовнішніх електричних мереж. Подано всі необхідні документи для отримання сертифіката про прийняття об’єкта в експлуатацію.

 
 
 

Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки, яке з липня 2020-го отримало назву «Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С. Бубки» – це навчальний заклад, що сприяє підготовці спортсменів регіону високого класу. З 2015 року він функціонує на базі Бахмутського дитячого заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник», орендує для проведення тренувань стадіон «Металург», і великим поштовхом щодо відновлення повноцінної діяльності є реалізація проєкту з будівництва навчального корпусу на 400 учнів та студентів.

На сьогодні загальна готовність об’єкту, спорудження якого розпочалося в травні 2020 року за рахунок коштів ДФРР та обласного бюджету, складає понад 30%. Так, повністю виконано роботи щодо фундаменту, ведеться облаштування конструктиву каркасу чотириповерхової будівлі та внутрішніх перегородок, зокрема, встановлюються металопластикові віконні блоки в учбовій частині корпусу, розпочато підготовку з облаштування внутрішніх мереж водо-, електропостачання та каналізації. На 20% зроблено земельні роботи щодо улаштування метального поля на території стадіону «Авангард», на 40% збудовано гараж для учнівських автобусів.

Загалом проєктом зведення учбового корпусу для КЗ «ДОСКСП ім. С. Бубки» передбачено: будівництво універсального ігрового залу та спеціалізованих спортивних залів (з важкої атлетики, боротьби, гімнастики, тиру для стрільби з пневмо-тактичної зброї), актового залу на 200 місць, буфету на 60 чоловік, адміністративних, медичних та підсобних приміщень, а також облаштування на стадіоні «Авангард» бігових доріжок, тренажерного майданчика, майданчиків для стрибків у довжину та висоту, секторів для штовхання ядра, метання диска та молота. Додамо, що після проведення реконструкції 5-поверхового гуртожитку, який розташований поруч і раніше був на балансі Бахмутського педагогічного училища, коледж також матиме власну базу для проживання спортсменів.

 
 
 
08.04.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах