Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласною комісією схвалено здійснення адресної виплати для придбання житла Сергію Смелику та Костянтину Мусієнку

2 листопада в онлайн-режимі відбулося чергове засідання обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла серед спортсменів і тренерів.

Головував на засіданні заступник очільника комісії – начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління, секретар комісії Марина Будовій доповіла, що від Бахмутської та Дружківської міських рад надійшли пакети документів, згідно з якими одержувачами адресної виплати для придбання житла визначені: у місті Бахмут – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Сергій Смелик, у місті Дружківка – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Костянтин Мусієнко.

Сергій Смелик у 2019 році став переможцем II Європейських ігор, володарем «золота» чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, учасником чемпіонату світу, а в 2020-му переміг на чемпіонаті України та командному чемпіонаті України. Входить до списку спортсменів-кандидатів на участь у Іграх ХХХII Олімпіади в м. Токіо (Японія), що заплановані на літо 2021 року.

Костянтин Мусієнко в минулому році був чемпіоном світу серед юніорів, бронзовим призером чемпіонату світу серед чоловіків, володарем нагород чемпіонату Європи, встановив рекорди світу з жиму лежачи серед юніорів та серед чоловіків, а також у сумі триборства серед юніорів, а в 2020-му виграв чемпіонат України з національними рекордами в жимі лежачи та сумі триборства.

Розглянувши надані документи, члени комісії підтримали зазначені кандидатури одноголосно. Розрахункова сума коштів адресної виплати для придбання житла Смелику, включно з обов’язковими зборами та податками, складає 691190 грн. (з них 345595 грн. – за рахунок обласного бюджету, 345595 грн. – за рахунок міського бюджету Бахмута), адресна виплата для придбання житла Мусієнку становить 230397 грн. (з них 115198 грн. – за рахунок обласного бюджету, 115199 грн. – за рахунок міського бюджету Дружківки).

Нагадаємо, здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам Донеччини для придбання житла відбувається згідно з відповідним Порядком, затвердженим розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації. У 2019 році Донецька область стала першою в Україні, де реалізовано подібний проєкт – на умовах співфінансування кошти у розмірі 50% виділяють обласний та місцеві бюджети. Торік програма із загальною сумою виплат 6578,1 тис. грн. охопила 12 атлетів та 2 наставників, які святкували новосілля в містах Бахмут, Дружківка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Торецьк, а також Покровському районі.

02.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах