Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську стартував онлайн чемпіонат Європи з шахів серед юнаків та дівчат

18 вересня у приміщенні Донецького обласного шахового клубу імені Олександра Момота стартував онлайн чемпіонат Європи з шахів серед юнаків та дівчат до 12, 14, 16 та 18 років у особистому й командному заліку.

Краматорськ потрапив до числа трьох міст України, які отримали почесне право на проведення змагань – спеціальні локації в умовах карантинних обмежень також обладнали в Києві та Харкові. Боротися з найсильнішими європейцями будуть талановиті українці – 24 учасника з різних областей, серед яких Донеччину і Краматорськ представлять Семен Мітусов, Марія Козаченко (у віковій категорії до 14 років) та Каміла Грищенко (у категорії до 18 років).

З теплими привітаннями та побажаннями найвищих результатів до вихованців краматорської шахової школи напередодні старту звернулися начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, президент громадської організації «Федерація шахів Донецької області» Сергій Близнюк та директор Донецького обласного шахового клубу ім. О.В.Момота, голова Дитячо-юнацької комісії федерації шахів України Олександр Мартинков.

- Для Краматорська і Донецької області дуже почесно і відповідально проводити змагання такого високого рівня і бути їх учасниками. Вірю, що вам вдасться продемонструвати свій високий рівень, і онлайн формат змагань у рідних стінах буде для вас комфортним, - сказав у вітальному слові до спортсменів Володимир Мицик.

Усього в чемпіонаті, який є першим подібним в історії Європейського Шахового Союзу, візьмуть участь понад 700 спортсменів із 40 країн. Змагання триватимуть до 20 вересня.

 
 
 

Для довідки

Краматорськ має багаторічні шахові традиції. Руслан Пономарьов, вихованець краматорської шахової школи, став гросмейстером у 14-річному віці, а у 18 років завоював звання наймолодшого чемпіона світу за версією ФІДЕ. Сергій Карякін, граючи в Краматорську, перевищив досягнення Пономарьова, ставши гросмейстером у 12 років.

У травні 2017 року та вересні-жовтні 2018 року Краматорськ приймав всеукраїнські шахові змагання серед жінок: півфінал чемпіонату України з класичних шахів, чемпіонат України зі швидких шахів, чемпіонат України з бліцу. У 2007 та 2010 роках у місті проходили фінали чемпіонатів України серед юнаків та дівчат до 12 років, у 2009, 20132014 роках – всеукраїнські шахові змагання серед юнаків та дівчат до 14 років, у 2018 році – чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 18 років і фінальні змагання першої Всеукраїнської Гімназіади з шахів, у 2019 та 2020 роках – чемпіонат України серед юніорів до 20 років.

18.09.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах