Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську завершилися всеукраїнські шахові змагання серед жінок

З 4 по 15 травня в Краматорську на базі Донецького обласного шахового клубу ім. О.В.Момота проходили всеукраїнські шахові змагання серед жінок: чемпіонат України з класичних шахів – півфінал, чемпіонат України зі швидких шахів та чемпіонат України з шахів (бліц).

Привітати учасниць із завершенням змагань та вручити нагороди кращим з них прийшли: заступник голови Донецької облдержадміністрації, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, президент федерації шахів Донецької області Сергій Близнюк.

- Ми сподіваємося, що ви побачили і зрозуміли: Краматорськ – це гарне місто, і Донеччина має велику кількість талановитих людей, які бажають працювати, займатися спортом. Хотілося, щоб шахи охопили якомога більше наших діточок, і цей вид розвивався все більше. Адже шахи – це є наше майбутнє, інтелект, розум, правильні обдумані дії і кроки не тільки в спорті, а й у житті в цілому, - зазначив Віктор Ремський.

Змагання півфіналу чемпіонату України з класичних шахів, який пройшов з 4 по 12 травня, зібрали досить представницький склад учасниць: усього 27 спортсменок, серед яких чотири змогли виконати норматив майстра спорту України. За підсумками турніру кращою стала Ольга Бабій з Тернопільської області (7,5 очок з 9-ти можливих), другою – киянка Катерина Должикова (7,5 очок), третьою – Євгенія Долуханова з Харківської області (7 очок). Саме ці спортсменки здобули право взяти участь у фіналі чемпіонату України з шахів серед жінок, який відбудеться в Житомирі з 7 по 17 грудня.

За нагороди чемпіонату України зі швидких шахів, який проходив 13-14 травня, боролися 24 спортсменки. Перемогу тут здобула киянка Юлія Осьмак (6,5 очок), срібною призеркою стала Маріанна Гриньова з Тернопільської області (6,5 очок), бронзовою призеркою – Анастасія Рахмангулова з Миколаївської області (6 очок).

У чемпіонаті України з бліцу, який відбувся 15 травня, взяли участь 22 спортсменки. За підсумками змагань «золото» знову отримала киянка Юлія Осьмак (7 очок), «срібло» – представниця Донецької області Олена Мартинкова з Краматорська (6,5 очок), «бронзу» – Марія Безкоровайна з Харківської області (6,5 очок).

Учасниці змагань представляли 9 областей – Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Миколаївську, Одеську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Чернівецьку та місто Київ.

 
 
 

Для довідки

На Донеччині заслужено пишаються своїми талановитими шахістами. Руслан Пономарьов, вихованець краматорської шахової школи, став гросмейстером у 14-річному віці, а у 18 років завоював звання наймолодшого чемпіона світу за версією ФІДЕ. Сергій Карякін, граючи в Краматорську, перевищив досягнення Пономарьова, ставши гросмейстером у 12 років.

Усього за період 1999-2016 років Донецький обласний шаховий клуб імені Олександра Момота підготував вісім міжнародних гросмейстерів, чотирнадцять чемпіонів і призерів чемпіонатів Європи та світу серед юнаків та дівчат.

15.05.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах