Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вадим Філашкін: Маємо прискоритися, щоб забезпечити краматорських борців греко-римського стилю тренувальною базою

10 серпня під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулася робоча нарада щодо актуальних питань у організації учбово-тренувальних занять з греко-римської боротьби в місті Краматорськ, на якій було наголошено на жорсткому дотриманні термінів виконання графіку поставлених завдань.

Нагадаємо, у 2019 році прийнято рішення щодо будівництва спеціалізованого спортивного комплексу «Колізей» по вулиці Парковій. З травня по серпень тривала розробка проєктно-кошторисної документації, яку передано на державну експертизу. Очікується, що восени розпочнуться роботи зі спорудження об’єкту, які фінансуватимуться за кошти обласного та міського бюджетів.

«Реалізація проєкту з будівництва сучасного спорткомплексу для борців греко-римського стилю знаходиться на контролі у очільника Донеччини Павла Кириленка. Тож ми маємо прискорити наші спільні дії, щоб забезпечити комфортними умовами для тренувань перспективних спортсменів, які прославляють і прославлятимуть наш регіон та Україну на міжнародній арені», - відзначив Вадим Філашкін.

До обговорення долучилися заступник голови Краматорської міської ради Юрій Люлька, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Ященко, начальник управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради Андрій Гореславець, президент Донецької обласної федерації греко-римської боротьби, заслужений тренер України Олег Євтушенко, президент федерації греко-римської боротьби м. Краматорськ Сергій Пронін, директор ДЮСШ №1 Краматорської міської ради Анатолій Лепков, представник ТОВ «Фортіс» Вікторія Шелехова. Члени робочої наради розглянули нагальні проблемні питання та визначили шляхи їх вирішення.

 
 

Поки триватиме зведення нової споруди, актуальним є питання щодо визначення тимчасового місця проведення занять борців. Після огляду споруд міста, кращим варіантом було визначено спортивний зал державного навчального закладу «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище № 42». На запит щодо оренди спортзалу до Міністерства освіти і науки України, яке є власником приміщення, було отримано позитивну відповідь. Проте капітальний ремонт спортзалу КВПТУ № 42 та даху над ним можуть розпочатися тільки після укладення договору оренди, а оновлений типовий документ законодавчо ще не затверджено.

Зазначимо, що Краматорськ має славні традиції в розвитку греко-римської боротьби. На сьогоднішній день 5 спортсменів міста входять до складу збірної команди України, у 2019 році борці Краматорська здобули на чемпіонатах України у всіх вікових групах 17 медалей. На міжнародному рівні відзначилися: Максим Євтушенко, який став бронзовим призером чемпіонату світу серед дорослих до 23 років, та Іван Цибанєв – переможець Всесвітніх ігор єдиноборств серед школярів.

10.08.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах