Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


До оновленого списку олімпійців Донецької області на Токіо-2020 увійшло 43 спортсмена

7 листопада в місті Краматорськ відбулось розширене засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління Володимира Мицика. Також його учасниками були керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники обласних фізкультурно-спортивних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос», представники громадських організацій (федерацій) з видів спорту.

Про аналіз виконання індивідуальних планів підготовки спортсменів-кандидатів на участь у Олімпійських іграх, що відбудуться з 24 липня по 8 серпня 2020 року в Токіо, доповіла директор школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова.

Так, вона зазначила, що в 2019 році до списку претендентів на участь в Іграх входили 57 атлетів Донеччини, що виступають у 15 видах спорту (елітна група – 34 спортсмени, провідна група – 23). Станом на сьогодні олімпійські нормативи від Донецької області виконали легкоатлети Ольга Саладуха (у потрійному стрибку), Вікторія Хапіліна та Олександр Сітковський (у марафоні), а борець вільного стилю Олександр Хоцянівський здобув ліцензію у ваговій категорії 125 кг.

 
 

Крістіна Русінова наголосила, що із числа всіх претендентів на Токіо-2020 індивідуальні плани підготовки виконали 31 спортсмен (55%), частково виконали – 19 (33%), не виконали – 7 (12%). Зважаючи на проведений аналіз, вона запропонувала внести зміни до списку кандидатів, який включатиме 43 спортсменів з 14 видів спорту.

Путівки на майбутні Ігри ще намагатимуться вибороти: Максим Пилипець, Ростислав Білостоцький, Дмитро Рибалко, Ганна Охрей (бокс), Аліна Бережна, Ірина Гусяк (боротьба вільна), Олександр Чернецький (боротьба греко-римська), Роман Зайцев, Ілля Куліков (важка атлетика), Анатолій Будяк, Максим Васильєв, Володимир Джус, Даніїл Нікулін (велоспорт), Валерій Кудряшов, Іван Жукалін (вітрильний спорт), Олександр Сітковський, Наталія Легонькова, Вікторія Калюжна, Сергій Смелик, Анна Красуцька, Олексій Поздняков, Аліна Логвиненко, Вікторія Ткачук, Марія Миколенко, Юлія Чумаченко, Наталя Семенова, Олександр Малосілов, Артем Коноваленко, Анастасія Голєнєва (легка атлетика), Станіслав Оліферчик (стрибки у воду), Даниїл Болдирєв (скелелазіння), Юрій Сухоруков, Вікторія Сухорукова, Андрій Шклярук (стрільба кульова), Дмитро Кірпулянський, Ірина Хохлова (сучасне п’ятиборство), Коу Лей (теніс настільний), Маргарита Крилова, Юліан Дем’янов (триатлон), Михайло Шелест, Андрій Гарбар (тхеквондо ВТФ).

Кандидати на участь у головних спортивних стартах чотириріччя представляють або закріплені за такими містами Донеччини: Дружківка – 12 спортсменів, Маріуполь та Бахмут – по 8, Краматорськ – 6, Слов’янськ, Мирноград – по 2, Вугледар, Торецьк, Лиман – по 1. Окрім цього, один спортсмен представляє Волноваський район.

 

Про підготовку до Олімпійських ігор 2020 року спортсменів Донеччини з вільної боротьби, сучасного п’ятиборства та триатлону більш детально розповіли тренери-викладачі школи вищої спортивної майстерності, заслужені тренери України Олександр Веремієнко, Костянтин Кірпулянський та Георгій Драгулян.

 
 

Володимир Мицик наголосив, що за той короткий час, який залишився до старту Олімпійських ігор 2020 року, потрібно максимально консолідувати зусилля обласної та місцевої влади, відділення НОК України в Донецькій області, керівників обласних громадських організацій (федерацій) з видів спорту, спонсорів у забезпеченні необхідних умов для підготовки спортсменів. Всебічна підтримка має сприяти тому, щоб представники Донеччини підійшли до виступу на ліцензійних турнірах та безпосередньо на Іграх у Токіо в найкращій формі.

Також Володимир Мицик зазначив, що зусиллями обласної та місцевої влади з 2019 року реалізовується програма з надання адресної виплати для придбання житла. Зокрема, серед олімпійців ключі від будинку в місті Бахмут отримала майстер спорту України міжнародного класу, учасниця Олімпійських ігор 2004, 2008, 2012 та 2016 років Наталя Семенова. Також до кінця 2019-го планується придбання нового помешкання в місті Бахмут для заслуженого майстра спорту України з легкої атлетики, бронзової призерки Олімпійських ігор-2012 Аліни Логвиненко, у місті Маріуполь – для заслуженого майстра спорту України з греко-римської боротьби Олександра Чернецького та майстра спорту України міжнародного класу зі стрибків у воду Станіслава Оліферчика.

За підсумками обговорення члени колегії управління затвердили оновлений список спортсменів-кандидатів на участь у Олімпійських іграх 2020 року від Донецької області.

09.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах