Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Павло Кириленко: Рішення щодо олімпійської бази в Святогірську буде виваженим

24 жовтня в Краматорську відбувся «круглий стіл» на тему реалізації проєкту з облаштування спеціалізованого спортивного парку з розміщенням об’єктів олімпійської спортивної бази в Святогірську по вулиці Курортній.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко вислухав усі «за» і «проти» будівництва від представників громадськості, місцевої влади, духовенства, фахівців у галузі містобудування.

Проєкт презентував начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Своїми думками поділились намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, митрополит Святогірський Арсеній, начальник управління містобудування та архітектури Слов’янської міської ради – головний архітектор міста Слов’янськ Сергій Руденко, депутат Святогірської міської ради, директор Національного природного парку «Святі Гори» Сергій Приймачук, депутати Святогірської міської ради Олексій Клименко, Вадим Овчаренко, керівник ВПГО «Стоп корупції» в Донецькій області Володимир Рибалкін, працівник наукового відділу Національного природного парку «Святі Гори» Ольга Дьякова, засновник парку «Святі гори», еколог Олександр Карлов, представники громадськості міста Святогірськ Ганна Соляник, Роман Пономарьов, Валерія Костюшко.

«Дякую учасникам зустрічі за висловлені думки, ґрунтовні позиції. Я детально проаналізую проблематику питання обговорюваного проєкту, після чого буде прийняте виважене рішення», - підсумував зустріч Павло Кириленко.

 
 
 

Нагадаємо, Донецька обласна державна адміністрація виступає ініціатором зведення в регіоні надсучасного спортивного об’єкту. Після детального розгляду наявних на Донеччині варіантів місцем будівництва обрали західну частину міста Святогірськ, біля бази відпочинку «Зелений гай». Територія складає близько 20 гектарів, представляє собою велике поле, що виходить до дубового гаю.

Замовником робіт з розробки детального плану території виступила Святогiрська міська рада, якій з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток надано субвенцію розміром 195 тис. грн. ДПТ розроблено ПП «РЕСТРО» на підставі рішення Святогірської міської ради від 18 травня 2018 року №1-ХХІ-7 та затверджено 29 березня 2019 року на пленарному засіданні XХХVІІ сесії Святогірської міської ради 7 скликання.

Відповідно до рішення Святогірської міської ради від 06.09.2019 № 4-XLIII-7, управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації надано дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки по вул. Курортній. У зв’язку з цим, управлінням укладено договори на топографо-геодезичні роботи щодо виносу меж земельної ділянки в натуру (на місцевість) та розробку проєкту землеустрою, який потім має пройти державну експертизу в Києві. На ці цілі в обласному бюджеті на 2019 рік передбачено кошти в сумі 120 тис. грн.

24.10.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах