Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Краматорськ прийняв фінал обласного фестивалю «Козацькі розваги»

24 червня в Краматорську в парку «Ювілейний» відбувся фінал обласного фестивалю з силового багатоборства «Козацькі розваги».

За звання найсильніших богатирів Донецької області боролися 6 команд (по два спортсмени) з Костянтинівки, Краматорська, Маріуполя та Слов'янська. Господарі змагань, краматорчани, були представлені трьома командами: Краматорськ-1, НКМЗ та поліція міста Краматорськ.

Почесними гостями на святі чоловічої сили були: в.о. директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, заступник начальника управління з гуманітарних питань – начальник комітету з фізичної культури та спорту Краматорської міської ради Ганна Височина, директор Краматорського міського центру «Спорт для всіх» Олександр Мілентєєв, капітан Краматорського козацького полку Українського реєстрового козацтва ім. Гетьмана України Петра Сагайдачного Олег Тимченко.

Під час фестивалю команди змагалися в п’яти вправах. У першій з них – «Чумаки» – учасники мали перенести на відстань 15 метрів 8 мішків по 50 кг на час і завантажити їх у віз. У другій вправі «Вправний майстер» спортсмени повинні були підняти воза, завантаженого 8-ма мішками вагою по 50 кг, колодою 75 кг, і змінити колеса. Третя вправа – «Колесо», тут спортсмени мали перевернути 6 разів колесо вагою близько 300 кг. Четверта вправа – перетягування канату. П’ята вирішальна вправа – жим колоди вагою 75 кг максимальну кількість разів за 1,5 хвилини.

 
 
 
 

Підсумок змагань підводився за сумою балів, зароблених командами. Так, кращою виявилася команда Краматорськ-1. До її складу увійшли переможці обласного фестивалю «Козацькі розваги» 2015 року, неодноразові учасники та призери «Богатирських ігор» Олександр Топуз та Артем Супрун. Саме ці спортсмени представлять Донецьку область у фіналі Всеукраїнського фестивалю «Козацькі розваги», який пройде в Чернігові 4-7 липня.

Друге місце посіла команда зі Слов'янська – Максим Мироненко та Віктор Черкашенінов, третьою стала команда поліції міста Краматорськ – Дмитро Самохвалов та Богдан Соколов.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Більше фотографій зі змагань – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/sportdonodaальбом – за посиланням.

26.06.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах