Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбувся обласний фестиваль «Козацькі розваги»

27 червня в Краматорську в парку «Ювілейний» пройшов обласний спортивний фестиваль «Козацькі розваги», приурочений до Дня Конституції України.

Ці змагання були відбірковими, і їх переможець представлятиме Донецьку область у всеукраїнських іграх «Козацькі розваги» в Чернігові.

Учасниками змагань стали 8 найсильніших команд Донеччини. Свою силу та вправність вони мали показати у п’яти вправах. У першій з них – «Чумаки» – учасники мали перенести на відстань 15 метрів 8 мішків по 50 кг на час і завантажити їх у віз. У другій вправі «Вправний майстер» спортсмени повинні були підняти воза, завантаженого 8-ма мішками вагою по 50 кг, двома колодами по 75 кг і змінити колеса. Третя вправа «Козацька вдача» – перетягування канату. Четверта вправа – «Колесо», тут спортсмени мали перевернути колесо вагою 300 кг. П’ята вирішальна вправа – жим колоди вагою 75 кг максимальну кількість разів за 1,5 хвилини.

Підсумок змагань підводився за сумою балів, зароблених командами. Так, кращою з результатом 59 балів виявилася команда Краматорська. До її складу увійшли Олександр Топуз – майстер спорту України з пауерліфтингу, неодноразовий чемпіон і призер Донецької області з пауерліфтингу і жиму лежачи, переможець «Козацьких ігор», неодноразовий учасник та призер «Богатирських ігор», і Артем Супрун – кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу, призер Донецької області з пауерліфтингу, призер «Козацьких ігор», неодноразовий учасник та призер «Богатирських ігор».

Зовсім трохи переможцям поступилася команда Дружківки, яка набрала 52 бали. З результатом 38 балів трійку призерів замкнули представники Артемівська.

Інші місця розподілилися наступним чином:

4 місце – команда Костянтинівки (26 балів);
5 місце – команда Красний Лиман-1 (24 бали);
6 місце – команда Красноармійського району (24 бали);
7 місце – команда Добропілля (20 балів);
8 місце – команда Красний Лиман-2 (16 балів).

30.06.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах