Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перше «золото» для України на Паралімпійських іграх-2024 виборов маріупольський плавець Олександр Комаров

30 серпня на XVII літніх Паралімпійських іграх у Парижі скарбничка збірної України поповнилася 4 нагородами, з яких 1 золота і 3 срібні.

Автором історичної перемоги став 36-річний плавець із Маріуполя Олександр Комаров, який є вихованцем комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю». У класі S5 (ураження опорно-рухового апарату) на дистанції 100 м вільним стилем він встановив новий паралімпійський рекорд – 1 хвилина 7,77 секунд, випередивши срібного призера з Китаю на 0,45 секунд!

Нагадаємо, що днем раніше Олександр здобув бронзову медаль – на 200-метрівці вільним стилем. А попереднім паралімпійським досягненням Комарова були дві нагороди Ігор 2016 року в Бразилії – «золото» в естафеті 4х100 м вільним стилем та «бронза» на 100 м вільним стилем у класі S6.

Для Комарова, який в 2022 році у Маріуполі пережив бомбардування російських окупантів, що зруйнували його будинок і тренувальну базу, найвища нагорода Паралімпійських ігор-2024 є свідченням неймовірного характеру й стійкості до будь-яких випробувань – прикладу сили духу для всіх нас та приводу для гордості.

Олександр Комаров має звання «Заслужений майстер спорту України», у його активі низка нагород чемпіонатів світу та Європи з 2009 по 2024 роки. Наставником пара плавця є заслужений тренер України Василь Лисенко.

На змаганнях, що триватимуть у Франції до 8 вересня, від Донецької області в складі збірної України виступлять 14 представників 5 видів спорту. Вболіваємо за всіх наших атлетів!

 
 

Світлини - Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України та скріншоти трансляції на Суспільне Спорт

31.08.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах