Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Плавець із Маріуполя Олександр Комаров здобув для Донеччини першу медаль Паралімпійських ігор-2024

29 серпня стартували змагання з плавання в межах XVII літніх Паралімпійських ігор у Парижі, і в перший же день на п’єдесталі пошани опинився представник Донецької області.

36-річний спортсмен із Маріуполя Олександр Комаров, який має звання «Заслужений майстер спорту України», відзначився бронзовою нагородою на дистанції 200 метрів вільним стилем. У фіналі він показав час 2 хвилини 30,13 секунд – цей результат виявився більше ніж на 8 секунд кращим за той, що був у кваліфікації (2:38.86).

Олександр виступає в нозології ураження опорно-рухового апарату. Раніше це був клас S6, а на Іграх у Парижі пара плавець дебютував у класі S5.

Для Комарова ці паралімпійські змагання стали четвертими в кар’єрі та водночас другими медальними – на Іграх 2016 року в Бразилії у нього були «золото» в естафеті 4х100 м вільним стилем та «бронза» на 100-метрівці вільним стилем.

Маріупольський спортсмен є вихованцем комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю», його наставник – заслужений тренер України Василь Лисенко.

У скарбничці паралімпійської команди України за підсумками першого дня в Парижі виявилося 4 медалі: 2 срібні та 2 бронзові. Загалом у складі нашої національної збірної в 17 видах спорту виступлять 140 атлетів і атлеток, з яких 14 є представниками Донецької області.

 

Світлини - National Sports Committee for the Disabled of Ukraine та скріншот трансляції на Суспільне Спорт

30.08.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах