Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Паралімпійці Донеччини на Іграх-2024 у Парижі: Вероніка Коржова

На XVII літніх Паралімпійських іграх у столиці Франції від Донецької області в складі збірної України виступлять 14 атлетів у 5 видах спорту: пара веслуванні академічному, пара велосипедному спорті, пара легкій атлетиці, пара пауерліфтингу та пара плаванні.

Наймолодшою представницею Донеччини на Іграх у Парижі стане плавчиня з ураженням опорно-рухового апарату Вероніка Коржова, якій лише 16 років. Змагання Паралімпіади будуть для неї дебютними.

Вероніка народилася 23 листопада 2007 року.

Наразі вона є ученицею Соледарської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 13.

Плаванням почала займатися у 2017 році в комунальному закладі «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю» під керівництвом заслуженого тренера України Тетяни Морозової. З 2022 року вона продовжила навчально-тренувальний процес під орудою Андрія Казначеєва та Світлани Казначеєвої – заслужених тренерів України, заслужених працівників фізичної культури і спорту України.

Вероніка Коржова є багаторазовою переможницею фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе», а також чемпіонату України серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

У 2023 році плавчиня відзначилася «бронзою» чемпіонату світу у Великій Британії та в цьому ж році їй було присвоєно звання «Майстер спорту України міжнародного класу».

У 2024 році на чемпіонаті Європи в Португалії Вероніка здобула 6 медалей: два «золота», три «срібла» і одну «бронзу».

 
18.08.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах