Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Паралімпієць Донеччини Єгор Дементьєв – срібний призер чемпіонату світу з велоспорту на шосе

З 8 по 13 серпня у Великій Британії відбувся чемпіонат світу з велосипедного спорту на шосе, за підсумками якого одну нагороду до скарбнички України приніс представник Донецької області.

Заслужений майстер спорту Єгор Дементьєв здобув «срібло» у класі С5 серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. У груповій гонці на дистанцію 93,6 км (6 кіл по 15,6 км) він показав другий час – 2:12:22, лише 2 секундами поступившись британцю Вільяму Б’єргфельту. При цьому Єгор обійшов суперників із 13 країн: Австрії, Бельгії, Бразилії, Італії, Колумбії, Люксембургу, Малайзії, Нідерландів, Об’єднаних Арабських Еміратів, Словаччини, Угорщини, Узбекистану, Франції.

Таким чином, загальним результатом Дементьєва на світовій першості з велоспорту 2023 року стали 4 медалі: тижнем раніше на треку він відзначився двома золотими та однією срібною нагородами.

«У моєму медальному виступі є заслуга величезної кількості людей. Йому передувала безліч перешкод – війна, мої попередні травми, але нам вдалося досягти високого результату. У тяжкі для України часи кожен веде свою боротьбу заради перемоги, і моя боротьба – у спорті. На шляху до головної мети, якою є Паралімпійські ігри 2024 року в Парижі, ще багато випробувань, тренувань та виснажливої праці», - зазначив Єгор Дементьєв.

Велосипедист є представником Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та міста Слов’янськ. На Паралімпійських іграх 2012 та 2016 років Дементьєв здобув по дві золоті нагороди, на Іграх-2020 – два «срібла» і одну «бронзу».

16.08.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах