Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Паралімпієць Донеччини Єгор Дементьєв виборов 3 нагороди чемпіонату світу з велоспорту на треку

З 2 по 8 серпня в місті Глазго (Велика Британія) відбувся чемпіонат світу з велосипедного спорту на треку, за підсумками якого медальну скарбничку України поповнив спортсмен Донецької області.

Чотириразовий чемпіон Паралімпіади 2012 і 2016 років, триразовий призер Паралімпійських ігор-2020, Єгор Дементьєв здобув на світовій першості 2023 року два «золота» і одне «срібло» у класі С5 серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та міста Слов’янськ став першим у індивідуальній гонці переслідування на дистанції 4 км з часом 4 хвилини 26,885 секунд та посів друге місце в груповій гонці скретч на дистанцію 15 км. Також Єгор був восьмим у дисциплінах 1 км роздільний старт та гонці на 200 м. Завдяки цьому в омніумі, де підбивалися підсумки з усіх чотирьох видів змагань на треку, Дементьєв очолив класифікацію з результатом 138 очок.

Суперниками українця в Глазго були велосипедисти із 16 країн: Австрії, Бельгії, Бразилії, Великої Британії, Індонезії, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Малайзії, Нідерландів, Німеччини, США, Угорщини, Узбекистану, Франції.

Наставником Єгора є його батько, заслужений тренер України Віктор Дементьєв.

 
 

Світлини – SWpix, Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України, Федерація велосипедного спорту України

09.08.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах