Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


330 нагород здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 21 – минулого тижня

У річній скарбничці області:

142 золоті,
97 срібних,
91 бронзова медалі.

Олімпійці вибороли 97 нагород, неолімпійці – 198, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 35.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 22 по 28 травня поточного року представники Донеччини вибороли 21 нагороду на міжнародних змаганнях, з яких 12 золотих, 4 срібних та 5 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у семи видах спорту.

► Боротьба вільна

На міжнародних змаганнях з боротьби «Dumitru Pîrvulescu & Vasile Iorga» серед спортсменів до 20 років, що відбулися 25-28 травня в столиці Румунії Бухаресті, срібною призеркою стала Марія Єфремова з Бахмута. Учениця Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, спортсменка змінного складу відділення вільної боротьби Школи вищої спортивної майстерності піднялася на п’єдестал пошани у ваговій категорії 53 кг.

► Боротьба греко-римська

Спортсмени Донецької області здобули дві нагороди на ХХХV міжнародному турнірі з греко-римської боротьби «Adriatic Trophy», який пройшов з 27 по 28 травня в хорватському місті Пореч у віковій групі U20. Вихованець Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби ім. Г.Г. Узуна, спортсмен ШВСМ Донеччини Нікіта Дементієв з Маріуполя став чемпіоном у ваговій категорії до 55 кг. Спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2023 рік, представник ШВСМ регіону Іван Цибанев із Краматорська виборов «срібло» у категорії до 77 кг.

► Інваспорт. Веслування академічне

За підсумками чемпіонату Європи з веслування академічного, що відбувся 25-28 травня в словенському місті Блед, дві медалі серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату здобули атлети Донецької області. Ярослав Коюда зі Слов’янська став бронзовим призером у класі PR2 Mix2x (парні екіпажі), представник Бахмута Роман Полянський – срібним призером у класі PR1 M1x (одиночка, чоловіки).

► Карате

Спортсменка з Краматорська Анастасія Сищенко перемогла на турнірі з карате «Martial Arts Tournament», що пройшов 27 травня в канадському Колінгвуді (Онтаріо). Вихованка спортивного клубу «TETSU RYU» і Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи з ігрових видів спорту та єдиноборств виборола «золото» в категорії куміте серед дівчат 12-15 років.

► Легка атлетика

Протягом минулого тижня легкоатлетки Школи вищої спортивної майстерності Донецької області відзначилися трьома міжнародними нагородами.

23 травня на турнірі «Memoriál Ludvíka Daňka», що відбувся 23 травня в чеському місті Турнов, Оксана Долинчук здобула «бронзу» в бігу на 800 метрів.

Юлія Чумаченко в стрибках у висоту перемогла на стартах «Cyprus International Athletics Meeting» 25 травня в кіпрському Лімасолі та стала другою на змаганнях «58th International Pentecost Sport Meeting» 28 травня в німецькій громаді Релінген-Зірсбуг.

► Інваспорт. Плавання

Два вихованці Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю успішно виступили на міжнародних змаганнях з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору, що пройшли з 23 по 29 травня у французькому місті Лімож. Андрій Трусов зі Слов’янська та Вероніка Коржова із Соледару здобули по три золоті медалі на дистанціях: 200 метрів комплексним плаванням, 100 м брасом, 100 м на спині.

► Триатлон

За підсумками міжнародних змагань серед триатлетів за програмою дуатлону «Купа Плевен», що відбулися 28 травня в Болгарії, шість медалей вибороли вихованці Школи вищої спортивної майстерності регіону та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, які представляють місто Слов’янськ. Іван Шевченко виграв змагання серед чоловіків. Серед юніорів «золото» здобув Іван Ткаченко і бронзовим призером став Всеволод Оленічев. У віковій групі юніорки третє місце посіла Кіра Агафонова. Серед кадетів переміг Захар Цівковський. Олександр Потрубач у категорії юнаки був третім.

 
31.05.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах