Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Михайло Брудін із Дружківки здобув «срібло» Кубку Європи в метанні диска серед молоді

На Кубку Європи з легкоатлетичних метань, що відбувся 11-12 березня в португальському місті Лейрія, одну з п’яти нагород до скарбнички збірної України приніс представник Донецької області.

18-річний Михайло Брудін із Дружківки виборов срібну медаль серед дискоболів у віковій категорії молодь (спортсмени до 23 років), виявившись наймолодшим учасником фіналу, де змагалися представники 12 країн. У першій же спробі наш атлет показав найкращий особистий результат з метання диска вагою 2 кг – 58.60 метрів. Обійти українця вдалося лише німцю Штефену Ріхтеру (64.23 м), третім став італієць Енріко Саккомано (56.27 м).

«Я радий своєму виступу. Ми виконали поставлену мету – особистий рекорд і місце в першій трійці. Медаль, яку виграв, дуже цінна для України», – сказав після виступу Брудін.

Михайло є вихованцем Дитячо-юнацької спортивної школи міста Дружківка, атлетом Школи вищої спортивної майстерності Донеччини. Його тренер – батько Юрій Брудін. У 2022 році в метанні диска Михайло виграв чемпіонат Європи U18 та став бронзовим призером чемпіонату світу U20.

Донецьку область на Кубку Європи в Лейрії, окрім Брудіна, представили ще дві спортсменки, які отримали безцінний змагальний досвід. Серед молоді 18-річна Марія Ларіна з Торецька стала сьомою зі штовхання ядра, а 16-річна Марія Стрєлець із Костянтинівки посіла 16 місце в метанні диска.

Відзначимо, що збірна України, маючи загалом 4 золоті та 1 срібну нагороди, виявилася кращою в командному заліку турніру серед 40 країн Європи. Окремо в чоловічому та жіночому командному заліках змагань серед молоді U23 українці опинилися на других сходинках.

 

13.03.2023

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах