Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Каратисти Донеччини провели підготовку до Кубку України

З 1 по 15 грудня в місті Київ відбувся навчально-тренувальний збір команди Донецької області з карате з метою успішного виступу на Кубку України.

НТЗ характеризувався, перш за все, індивідуальним підходом до побудови підготовки спортсменів. Основним завданням стало підтримання раніше досягнутого рівня функціональних можливостей організму без збільшення обсягів тренувальної роботи. Водночас не зменшувалась увага до удосконалення техніко-тактичної майстерності, підвищення психологічної готовності, ліквідації індивідуальних недоліків у фізичній підготовленості.

Важливим чинником високих результатів виступає тактична зрілість, яка прямо залежить від змагального досвіду спортсменів. На даному зборі були широко застосовані нові тренувальні засоби, нетрадиційні варіанти планування підготовки, різноманітні засоби контролю, стимулювання та відновлення працездатності.

Для розвитку спеціалізованих проявів найважливіших для каратистів фізичних якостей використовувались: біг з раптовими поворотами та зміною напрямку, темпу, ритму; присідання з вистрибуваннями; пересування стрибками; випади з низького положення бойової стійки; ходьба випадами; випади різної довжини й швидкості; виконання випадів з максимальною швидкістю в умовах реагування на альтернативні сигнали; пересування 33 кроками вперед і назад з максимальною швидкістю; виконання швидкісних вправ зі зміною напрямку руху; виконання рухів ногами й руками в максимальному темпі; виконання ударів руками та ногами з різних дистанцій на точність; різноманітні пересування у бойовій стійці на час; серійне виконання спеціальних вправ з метою розвитку швидкісно-силової витривалості; вправи зі скакалкою; бій з умовним суперником.

Наочні методи включали в себе перегляд та аналіз поєдинків і змагань.

Теоретичною частиною зборів стала підготовка інструкторів з-поміж тих, хто має відповідну кваліфікацію та знання технічних принципів і філософських аспектів карате.

 

20.12.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах