Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Збірна України посіла четверте місце на чемпіонаті Європи з регбіліг

З 1 по 11 вересня у італійському містечку Ліньяно-Сабб’ядоро пройшов чемпіонат Європи з регбіліг серед юніорів до 19 років.
 
До складу збірної команди України увійшли представники Донецької області – Максим Гармаш, Андрій Германович, Олександр Диський, Ігор Єфанов, Давид Зазімко, Євген Чечета, а також гравці з Івано-Франківська, Львова, Києва, Рівного, Хмельницького, Дніпра, Кривого Рогу.
 
Важливо зауважити, що в умовах військового стану, спричиненого російською військовою агресією, гравці національної збірної України вимушено не мали рівних можливостей, аби тренуватись у своїх командах, брати участь у національних змаганнях чи проводити спаринги, як то робили команди-суперниці. Проте ці життєві негаразди наші хлопці компенсували своєю самовідданістю, характером, згуртованістю, бажанням продемонструвати, що українці сильні командною грою.
 
У боротьбі за третє місце наші юніори зустрілися із ровесниками з Уельсу, бронзовими призерами попереднього чемпіонату). І навіть повели у рахунку, проте у другому таймі досвічені валлійці довели гру до переможного для себе результату 32:7.
 
Тож за підсумками турніру наша збірна досягла історичного результату – четверте місце європейської першості. Попереду лише команди Англії, Франції та Уельсу. 
 
За результатами турніру двох спортсменів з Селидового визнано кращими гравцями. Давид Зазімко та Євген Чечета увійшли до складу символічної команди Dream Team – збірної команди Європи. А пам’ятними призами Європейської федерації регбіліг нагороджений Ігор Юркін – головний тренер юніорської збірної, директор дитячо-юнацької спортивної школи (м. Покровськ).
 
Додамо, що титул чемпіона Європи здобула команда Англії, яка у фіналі перемогла збірну Франції з рахунком 14:12. Місця поза межами четвірки розподілили збірні Ірландії, Сербії та Італії. Команду Шотландії дискваліфіковано.
 
 
13.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах