Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Провідна легкоатлетка Донеччини Вікторія Ткачук завершила сезон-2022 «сріблом» у Хорватії

Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, представниця Школи вищої спортивної майстерності Донецької області Вікторія Ткачук провела яскравий змагальний сезон 2022 року, що тривав для неї з 21 травня по 11 вересня.

Фінальним підсумком цього часового відрізку став успішний виступ на турнірі серії Золотого континентального туру «Memorial Borisa Hanžekovića», що відбувся в столиці Хорватії Загребі. У своїй коронній дисципліні – бігу на 400 метрів з бар’єрами – Вікторія здобула срібну медаль, з результатом 54.97 секунди поступившись тільки Рашелл Клейтон із Ямайки, яка встановила рекорд турніру (53.89 с).

Головним досягненням у спортивному 2022 році для Ткачук стало «срібло» чемпіонату Європи, що в серпні прийняв німецький Мюнхен, – її час у фіналі склав 54.30 секунд. Водночас найшвидше в сезоні бар’єрну 400-метрівку вона подолала менше ніж за місяць до цього, у півфіналі чемпіонату світу в американському Юджині. Тоді Вікторія фінішувала з часом 54.24 с, але це, на жаль, не дозволило їй увійти до топ-8 та виступити у вирішальному забігу серед найсильніших спортсменок планети.

«Мої улюблені слова цього сезону: зробити все, що в твоїх силах – це вже перемога! Для мене срібло чемпіонату Європи – це велика перемога! Я віддала всі свої сили! До останньої краплини! Емоційно та фізично! Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, ніхто не міг зрозуміти, як будуть розвиватися події, а в перші тижні думок про спорт навіть і не могло бути. Навіщо ці всі досягнення, якщо не буде моєї країни? І завдяки нашим людям, які боронять Україну з перших днів, без зброї зупиняли танки, які ризикують життям заради нашої свободи, я зрозуміла, що не маю шансу опускати руки та дозволяти собі хоч на хвилину забувати, для чого я починала свій шлях! Щохвилини ми маємо відповідати за свої вчинки та гідно представляти наші кольори!», – написала на своїй сторінці в Instagram Ткачук.

Додамо, що на Олімпійських іграх в Токіо, які відбулися влітку 2021-го, Вікторія посіла 6 місце з часом 53.79 с. Її особистий рекорд у бігу на 400 м з бар’єрами становить 53.76 с.

 

Фото з турніру в Хорватії – Michael Memmler

13.09.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах