Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вікторія Ткачук стала другою на етапі «Діамантової ліги» в Бірмінгемі

Провідна легкоатлетка Донецької області та України Вікторія Ткачук, яка влітку 2021-го дійшла до фіналу Олімпійських ігор у Токіо, свої виступи в 2022 році розпочала з етапу «Діамантової ліги» у Бірмінгемі 21 травня.

У бігу на 400 м з бар’єрами серед жінок Вікторія посіла друге місце з результатом 55.25 секунд. Випередила її срібна призерка Ігор у Токіо Далайла Мухаммад із США (54.54 с), а третьою стала ще одна українка Анна Рижикова з Дніпропетровщини (55.37 с). Гідну конкуренцію призеркам на дистанції склали представниці Великої Британії, Панами та Ямайки.

Відзначимо, що в першому ж старті сезону Ткачук виконала відбіркові нормативи на головні легкоатлетичні змагання: чемпіонат світу, що має пройти 15-24 липня в американському Орегоні (норматив 55.40 с), і чемпіонат Європи, що заплановано провести 15-21 серпня в німецькому Мюнхені (55.85 с).

«Друге місце – дуже приємний емоційний бонус для мене після довгої напруженої підготовки до цього сезону! Звичайно, ще потрібно багато працювати, аби показувати кращі результати та піднімати прапор України! Дуже вдячна кожному за слова підтримки! А особливо нашим воїнам – за те, що вони ризикують своїм життям, щоб цей шанс на щасливе життя вдома у нас був!», – прокоментувала свій виступ спортсменка.

Вікторія Ткачук є майстром спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, представляє Школу вищої спортивної майстерності Донецької області та місто Бахмут. На своїх других у кар’єрі Олімпійських іграх в Токіо посіла 6 місце з результатом 53.79 с. Її кращий особистий час з бігу на 400 м з/б наразі складає 53.76 секунд.

 
 
23.05.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах