Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ніка Шурда з Маріуполя – чемпіонка Європи зі стрибків у воду серед юніорок

З 18 по 24 липня в столиці Румунії Бухаресті відбувся чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорів – спортсменів віком від 14 до 18 років.

У складі збірної України Донеччину успішно представила 18-річна Ніка Шурда з міста Маріуполя – студентка Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, атлетка Школи вищої спортивної майстерності, тренером якої є Юлія Ліхачова.

За підсумками змагань у синхронних стрибках на 3-метровому трампліні в парі з Анною Арнаутовою із Києва Ніка здобула «золото». Українські дівчата впевнено пройшли увесь фінал, захопивши лідерство з самого першого стрибка і набравши 257.40 балів – більше, ніж у суперниць зі Швеції, Великої Британії, Німеччини, Хорватії, Італії, Чехії, Туреччини, Греції, Швейцарії.

«Я дуже щаслива, що у змозі прославляти мій рідний Маріуполь та змогла заспівати гімн України на п’єдесталі чемпіонату Європи, – написала Ніка Шурда на своїй сторінці в Instagram. – Кожна з нас пройшла багато труднощів перед цим золотом, я шалено вдячна тренерам, які нас готували, хорватській федерації зі стрибків у воду за те, що в такі складні часи дали нам базу для тренувань, та, звичайно ж, я вдячна своїм батькам за те, що завжди вірили в мене й підтримували. Це золото я присвячую всім воїнам, які захищають нашу країну, і моєму татові, який досі перебуває в полоні у РФ… Я вірю, що його скоро звільнять, і він буде шалено щасливий за нас… А ми продовжуємо працювати на своєму фронті та підіймати прапор України на змаганнях. Всім щиро дякую за підтримку та привітання».

Загалом команда України виборола в Бухаресті 8 нагород (4 золоті та 4 бронзові), посівши в заліку серед 22 країн друге місце після Італії.

 
 
 
25.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах