Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсменів Донецької області зі стрибків у воду гостинно прийняла Хорватія

Світова спільнота сьогодні згуртована в наданні всебічної підтримки українським атлетам, які через збройну російську агресію проти України вимушені були покинути рідні домівки та продовжити тренування за кордоном.

Спортсмени Донеччини зі стрибків у воду, їх наставники та члени родин, яким вдалося виїхати з міста Маріуполь, заблокованого ворожими військами, із другої половини березня знайшли прихисток у хорватському місті Задар. Тут свою підготовку до майбутніх іміджевих змагань під керівництвом тренерів-викладачів Школи вищої спортивної майстерності Донецької області Анатолія Голованя, Юлії Ліхачової та Юрія Артамонова наразі проводять: майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Оліферчик, майстер спорту України Ніка Шурда, кандидати у майстри спорту України Олександра Левицька та Олександр Скидан.

«Міністерство молоді та спорту України, Федерація України зі стрибків у воду сприяли виїзду спортсменів і тренерів за кордон: у Італію, Німеччину та Хорватію, – розповідає Анатолій Головань. – Нашу групу дуже гостинно зустріли в місті Задар, де максимально комфортні умови для перебування створили Національний олімпійський комітет Хорватії і Федерація артистичного плавання та стрибків у воду Хорватії за підтримки місцевої влади. Від Школи вищої спортивної майстерності Донецької області всі три тренера зі стрибків у воду продовжують отримувати зарплату. Дуже приємною несподіванкою став візит до нас у Хорватію почесних гостей – президента Міжнародної федерації плавання (FINA) Хусейна Аль-Мусаллама та президента Європейської ліги плавання (LEN) Антоніо де Сільва. Вийшла надзвичайно тепла бесіда! Щодо планів на майбутнє Станіслава Оліферчика – основними стартами для нього є чемпіонат світу, що за календарем має розпочатися 26 червня в столиці Угорщини Будапешті (напередодні плануємо пройти там навчально-тренувальний збір), та чемпіонат Європи з середини серпня в Римі».

«Ніка Шурда, Олександра Левицька та Олександр Скидан у травні планують взяти участь у чемпіонаті Хорватії, а надалі готуватимуться до юнацького чемпіонату Європи, що має пройти у середині липня в столиці Румунії Бухаресті. Для тренування стрибків з трампліну нам створили всі необхідні умови, які не гірші, ніж у Києві. А задля підготовки до змагань на 10-метровій вишці пізніше поїдемо до відкритого басейну в місто Рієка. Надзвичайно вдячні хорватській спортивній спільноті за всебічну підтримку – у забезпеченні проживання, харчування та проведенні занять!» - розповіла Юлія Ліхачова.

Бажаємо спортсменам вийти на пік своєї форми та гідно представити Донецьку область і Україну на найближчих міжнародних змаганнях!

 

12.04.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах