Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дев’ять спортсменів Донецької області представлять Україну на Всесвітніх іграх у США

Із 7 по 17 липня в американському місті Бірмінгем відбудуться XI Всесвітні ігри – головний турнір з неолімпійських видів спорту, що традиційно проходить на наступний рік після Олімпіади та Паралімпіади. І Україна в США матиме найбільший склад команди за всю історію виступів на цих змаганнях – а саме 102 атлети, які є представниками 19-ти з 34-х видів спорту, передбачених програмою.

Від Донецької області в складі збірної України на Всесвітніх іграх виступлять 9 спортсменів з пауерліфтингу, скелелазіння та сумо.

Протягом трьох днів за нагороди боротимуться пауерліфтери:

- 8 липня об 11:00 за місцевим часом – а це о 19:00 за Києвом (різниця в часі з американським Бірмінгемом складає 8 годин) – змагання у легкій ваговій категорії розпочне представниця Дружківки Анастасія Дерев’янко;

- 9 липня об 11:00 за місцевим часом на поміст змагань у середній вазі вийде Владислав Чорний з Маріупольського району, а о 17:00 за місцевим часом у важкій категорії – Данило Ковальов та Володимир Рисєв із Краматорська;

- 10 липня будуть розіграні медалі в надважкій категорії – об 11:00 за місцевим часом серед жінок розпочне виступ Дар’я Русаненко з Дружківки, а о 14:00 за місцевим часом стартує фінал серед чоловіків, де змагатимуться Олексій Бичков та Андрій Шевченко з Краматорська.

Сумоїст Олександр Вересюк, який представляє Бахмутську громаду, попередні змагання у ваговій категорії понад 115 кг розпочне 9 липня о 16:00 за місцевим часом. Також він матиме шанс на виступ 10 липня в абсолютній категорії серед чоловіків.

Останнім серед спортсменів Донеччини за можливість зійти на п’єдестал пошани XI Всесвітніх ігор у США побореться скелезаз Даниїл Болдирев родом із Донецька, який представляє Маріуполь. Відбіркові змагання в дисципліні «швидкість» стартують о 12:00 за місцевим часом 14 липня.

Транслюватиме Всесвітні ігри в Україні телеканал Xsport. Вболіваймо за наших спортсменів разом!

07.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах