Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сумоїст Олександр Вересюк готується представити Україну на XI Всесвітніх іграх

Одним із найпрестижніших та найбільш масових спортивних заходів 2022 року стануть XI Всесвітні ігри – з 7 по 17 липня в Бірмінгемі (США) очікується участь представників 34 видів спорту та 58 дисциплін, що не входили до програми минулих Олімпійських ігор. На змаганнях виступлять і атлети-неолімпійці з України, які попри російську збройну агресію продовжують свою підготовку.

До числа 10 спортсменів Федерації сумо України, які мають ліцензії на участь у Всесвітніх іграх, входить і заслужений майстер спорту Олександр Вересюк – представник Донецької області та Бахмутської громади.

Дружня до нашої держави міжнародна спортивна спільнота запропонувала національній збірній створити спільний фонд задля відновлення тренувально-підготовчого процесу в Японії. Завдяки цьому українські сумоїсти в травні поїхали до країни вранішнього сонця та мають перебувати там до 5 липня, коли планують вилетіти до Бірмінгему.

Наразі нашим спортсменам надано комфортні умови для проживання та якісної підготовки до змагань. Зокрема, вони мають можливість тренуватися на глиняному дохьо – такому ж, що чекатиме їх на Всесвітніх іграх. Для відновлення у розпорядженні сумоїстів є ванни з гарячих джерельних вод, сауна.

Додамо, що від Донецької області в складі збірної команди України на XI Всесвітніх іграх планують взяти участь представники трьох видів спорту – окрім сумо, це скелелазіння та пауерліфтинг.

 

14.06.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах