Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини з пауерліфтингу, скелелазіння та сумо готуються представити Україну на XI Всесвітніх іграх

Одним із найпрестижніших та найбільш масових спортивних заходів 2022 року стануть XI Всесвітні ігри – з 7 по 17 липня в Бірмінгемі (США) очікується участь представників 34 видів спорту та 58 дисциплін, що не входили до програми минулих Олімпійських ігор. Завершальний етап підготовки до змагань спортсменів Донецької області обговорили на засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації 30 травня.

«Всесвітні ігри поряд із Олімпійськими, Паралімпійськими та Дефлімпійськими іграми є одним із великих турнірів планетарного масштабу, підготовка до яких зазвичай ведеться 4 роки, але цього разу склала 5-річний цикл через перенесення в зв’язку з пандемію коронавірусу. Спортсмени Донеччини наполегливо тренувалися, змагалися та здобували ліцензії, і Донецька облдержадміністрація всіляко сприяла їх високим результатам, зокрема, заохочуючи стипендіями та грошовими винагородами. Сподіваємося, на фінальному етапі підготовки наші атлети вийдуть на пік своєї форми та порадують всіх українців яскравим виступом у США», - зазначив начальник управління Володимир Мицик.

В. о. директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва висвітлила деталі підготовки спортсменів Донецької області до XI Всесвітніх ігор. Так, відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України від 24.05.2022 року № 1501, до списку кандидатів на участь у Іграх від Донеччини включено 14 атлетів, але фактично сьогодні продовжують тренування 12 з них.

На жаль, війна, розв’язана російським агресором проти України, перервала підготовку до зазначених змагань двох спортсменок із міста Маріуполь – заслуженого майстра спорту України з ушу Ганни Терещенко та кандидата у майстри спорту України з кікбоксингу WAKO Уляни Міщенко. Наразі спортсменки перебувають за кордоном, але не мають можливості повноцінно тренуватися.

Володарями підтверджених ліцензій на участь у Всесвітніх іграх в змаганнях з пауерліфтингу є 7 спортсменів Донецької області, переможці та призери чемпіонату світу: заслужені майстри спорту Олексій Бичков, Володимир Рисєв (Краматорськ), Анастасія Дерев’янко (Дружківка), майстри спорту України міжнародного класу Данило Ковальов, Андрій Шевченко (Краматорськ), Дар’я Русаненко (Дружківка), Владислав Чорний (Мангуш, Маріупольський район). Також тренування в безпечних регіонах України продовжують включені до резерву майстри спорту міжнародного класу Костянтин Мусієнко, Олександр Рубець та Валентина Загоруйко (володарі резервних ліцензій). Заключний етап підготовки українських пауерліфтерів заплановано провести з 10 червня по 3 липня в місті Київ.

Заслужений майстер спорту України зі скелелазіння Даниїл Болдирев із Донецька, який представляє Маріуполь, виборов ліцензію на Всесвітні ігри в дисципліні «швидкість» в 2020 році, коли виграв чемпіонат Європи, а в 2021-му ще раз підтвердив свою майстерність на чемпіонаті світу, також здобувши «золото». Відзначимо, що на Іграх XXXII Олімпіади в Токіо скелелазіння вперше увійшло до олімпійської програми як багатоборство (комбінований залік за результатами в дисциплінах «швидкість», «боулдеринг» і «складність»), на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі розігруватимуться нагороди в «швидкості» та двоборстві («боулдеринг» і «складність»), а до програми XI Всесвітніх ігор включено окремі змагання в кожній із трьох зазначених дисциплін. Наразі Даниїл Болдирев проходить підготовку в німецькому місті Гільден, а 28 червня має переїхати в США для тренувань на спеціальній базі.

Олександр Вересюк, який є заслуженим майстром спорту України з сумо та представляє місто Бахмут, нині перебуває на навчально-тренувальному зборі в Токіо (Японія). За результатами виступів протягом останніх років він є континентальним лідером серед сумоїстів надважкої та абсолютної вагових категорій. Відповідно до індивідуального плану підготовки, у січні 2022-го Олександр взяв участь у міжнародних змаганнях в Угорщині, де виборов золоту і срібну медалі, а в квітні здобув два «золота» на рейтинговому турнірі в Німеччині. Виліт з Токіо до Бірмінгему на Всесвітні ігри Вересюк планує 5 липня.

 

01.06.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах