Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вікторія Ткачук – серед кращих на легкоатлетичних турнірах у Чехії та Польщі

Провідна легкоатлетка Донецької області й України Вікторія Ткачук, яка влітку 2021-го дійшла до фіналу Олімпійських ігор у Токіо, набирає гарний хід на змаганнях року поточного. Після виступу на етапі Діамантової ліги в британському місті Бірмінгем спортсменка гідно проявила себе на турнірах серії World Athletics Continental Tour Gold, що пройшли в чеській Остраві та польському Бидгощі.

31 травня на стартах «Golden Spike» у Чехії Ткачук пробігла незвичні для себе 300 метрів з бар’єрами, з часом 38.24 секунд посівши друге місце після нідерландки Фемке Бол (36.86 с). Цей результат дозволив їй обійти співвітчизницю Анну Рижикову з Дніпропетровщини (38.36 с) та очолити національний рейтинг на цій дистанції.

А вже 3 червня Вікторія стала другою на «класичній» 400-метрівці з бар’єрами, представленій на Меморіалі Ірени Шевінської в Польщі. Українку, час якої склав 54.81 с, буквально на фініші випередила колумбійка Мелісса Гонсалез (54.80 с).

«Сезон набирає обертів і потрібно працювати ще більше, щоб витримати цей ритм», - каже Ткачук, яка вже виконала відбіркові нормативи на головні легкоатлетичні змагання 2022 року: чемпіонат світу (має пройти 15-24 липня в американському Орегоні) і чемпіонат Європи (15-21 серпня в німецькому Мюнхені).

Вікторія Ткачук є майстром спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, представляє Школу вищої спортивної майстерності Донецької області та місто Бахмут. Її кращий особистий час з бігу на 400 м з/б наразі становить 53.76 секунд.

Фото – Paweł Skraba, Aleksandra Szmigiel

06.06.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах