Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький обласний центр «Спорт для всіх» в умовах воєнного стану реалізує декілька онлайн-проєктів

Розвиток масового спорту, яким у регіоні безпосередньо опікується Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», розглянули на засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації 30 травня.

«Питання рухової активності населення в місцях масового відпочинку та за місцем проживання завжди поставало одним із важливих у Донецькій області. 2021-й рік відзначився повсюдною активізацією роботи центрів «Спорт для всіх» у рамках президентської програми «Здорова Україна», що втілилося в будівництво доступних для всіх мультифункціональних спортивних майданчиків, а також масштабною реалізацію соціального проєкту «Активні парки». На жаль, зараз ситуація не дозволяє використовувати ці напрацювання, як планувалося. Але сьогодні є можливість брати участь у проєктах в режимі онлайн, тож запрошую долучитися до них усіх бажаючих», - відзначив начальник управління Володимир Мицик.

Директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко зауважив, що в травні на сторінці центру у Фейсбук (www.facebook.com/docfzn) було започатковано декілька онлайн-проєктів.

Челендж «Спорт єднає Донеччан» запрошував усіх бажаючих відзняти відео з виконанням улюбленої спортивної вправи. До цієї ініціативи долучилися мешканці Донецької області, які наразі перебувають у різних регіонах України та за кордоном. Безумовний підсумок челенджу – спорт дійсно об’єднує!

Інший проєкт – це «Психологічні поради», ініційований Донецьким обласним центром «Спорт для всіх» разом із аналітичним психологом та дитячим психотерапевтом Ларисою Козир. Його мета – надати кожному можливість отримати пораду, як налагодити своє ментальне та фізичне здоров’я. Вже зроблено публікації на теми «Фізична активність», «Спорт. Діти. Мотивація», «Дитячі страхи», «Адаптація до нових умов», «Як полегшити для дитини розлуку з близькою людиною», «Як боротися зі стресом», «Дитячі ігри».

Найближчим часом буде оголошено про старт онлайн-проєкту «Спорт в деталях», метою якого є розкриття актуальності фізичних вправ, навчання їх правильному виконанню. Мова йде про знайомі всім із дитинства вправи – підтягування, віджимання, присідання, біг тощо. Щодо кожної вправи буде 3 окремих блоки: перший розповідатиме, для чого потрібна вправа, другий даватиме інформацію щодо правильної техніки виконання, а третій демонструватиме, у який спосіб можна досягти конкретних результатів за певний проміжок часу. Таким чином, проєкт стане своєрідним доповненням платформи «Активні парки» (https://ap.sportforall.gov.ua), за допомогою якої Міністерство молоді та спорту України пропонує проводити уроки фізичної культури.

«У цей складний для України та Донеччини час ми не можемо бути інертними. Одним із дієвих засобів проти стресу та інших негараздів є, звичайно, регулярна фізична активність. Тож не втрачаємо оптимізму, виконуємо елементарні вправи, запрошуємо колег, рідних і близьких. Це дозволить позбуватися напруження та підтримувати себе у гарній фізичній формі!», - резюмував Сергій Головченко.

 
 
01.06.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах