Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


54 локації «Активних парків» запрацювали на Донеччині в 2021 році

Донецька область однією з перших долучилася до соціального проєкту «Активні парки», що започатковано у 2021 році в контексті президентської програми «Здорова України» з метою зробити життя українців довшим і якіснішим. І станом на сьогодні в 25 територіальних громадах регіону налічується 54 відповідні локації.

Перший активний парк на Донеччині відкрили 23 липня в Краматорську. Найбільше локацій облаштували в Маріуполі – 5, по чотири – у Костянтинівці та Краматорську, по три – у Авдіївці, Волновасі, Дружківці, Кураховому, Лимані, Мар’їнці, Покровську, Слов’янську, по дві – у Бахмуті, Очеретиному, Торецьку, по одній – у Вугледарі, Добропіллі, Іллінівці, Мирнограді, Нікольському, Новогродівці, Олександрівці, Ольгінці, Селидовому, Соледарі, Хлібодарівці.

Активні парки – це втілення сучасних форми і методів залучення до здорового способу життя людей усіх вікових категорій та різного рівня фізичної підготовки. З метою забезпечення доступності локацій всім охочим у будь-який час, їх наповнення зробили найпростішим: це шведська стінка, комплекс брусів і турніків, лавка для динамічних вправ, координаційна лінія, вільний простір і сходинки. Біля кожного з елементів – табличка-підказка «Тренуйся тут» з QR-кодом, що веде на сайт із завданнями трьох рівнів складності (новачок, середній, профі). Щоб провести індивідуальне тренування, достатньо повторити вправи за віртуальними тренерами – відомими особистостями, зірками українського спорту та естради.

У Донецькій області приділили увагу як створенню нових місць для занять фізичною активністю, так і наданню сучасного змісту існуючим спортмайданчикам. На 2022 рік в активних парках планується проведення загальнодоступних фізкультурно-оздоровчих заходів, спортивних фестивалів, ознайомчих занять з різними видами рухової активності, у тому числі для осіб з інвалідністю. У вихідні та святкові дні помічниками в організації тренувань на свіжому повітрі є координатори проєкту на місцях.

 
 
 
 
 
 
 
 

08.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах