Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з пляжної боротьби та спорту із собаками на 2022 рік

2 грудня в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося чергове засідання комісії з розгляду і затвердження старших тренерів регіону.

Спілкування присвятили обговоренню двох неолімпійських видів спорту – пляжної боротьби та спорту із собаками. Звіти про роботу в 2021 році й пропозиції щодо подальшого розвитку надали діючі старші тренери, після чого члени комісії змогли поставити доповідачам запитання.

Пляжна боротьба – дуже видовищний вид спорту, який є новим для України. Спортсмени Донецької області в 2021 році завдяки успішному виступу на Кубку України отримали шанс представити Україну на міжнародному рівні. Провідна борчиня регіону Аліна Бережна тріумфувала на всіх трьох етапах Світової серії (в липні у Франції, у вересні в Італії та Греції) та здобула «золото» чемпіонату світу у вересні в Румунії. Тетяна Профатілова стала володаркою «бронзи» на першому етапі Світової серії, «бронзи» чемпіонату світу та «золота» чемпіонату Європи серед юніорок. У активі Єлизавети Моренко «срібло» чемпіонату світу серед юніорок.

У серпні в Лимані проведено чемпіонат області з пляжної боротьби, який зібрав понад 60 учасників. Також організовано навчально-тренувальний збір у Святогірську. Два юнацьких турніри відбулися влітку в Маріуполі: один – міського рівня, другий – всеукраїнського.

Спорт із собаками є прикладним видом спорту, Донецька обласна філія громадської організації «Всеукраїнська федерація кінологічного спорту» має свою історію розвитку. На жаль, у 2021 році плани осередку були змінені через пандемію. Так, спортсмени Донеччини готувалися до чемпіонатів України, але не змогли там виступити. Натомість у квітні вдалося провести чемпіонат області з канікросу, який зібрав 23 учасника, у серпні – чемпіонат області з аджиліті (18 учасників). У 2022 році Маріуполь планує прийняти чемпіонат України з аджиліті.

У 2021 році Всеукраїнською федерацією кінологічного спорту проведено роботу щодо внесення змін до правил змагань (і запуску нових видів програм) задля їх динамічності та збільшення категорій учасників – у тому числі дітей, людей похилого віку, осіб з інвалідністю.

Члени комісії звернули увагу на такі питання: узгодження рішень щодо участі спортсменів Донецької області у змаганнях з пляжної боротьби та основного для них виду спорту протягом календарного року, проведення курсів та семінарів для підвищення кваліфікації тренерів і суддів, розширення географії розвитку спорту із собаками.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік схвалено кандидатури на посади старших тренерів:

- з пляжної боротьби – Олег Рева (усі вікові категорії), Микита Красилов (юнаки);

- зі спорту із собаками – Оксана Бєлякова (юнаки, дорослі), Костянтин Бінковський (дорослі), Олена Копатько (усі вікові категорії).

 
 
02.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах