Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з гирьового спорту та рукопашного бою на 2022 рік

30 листопада в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося чергове засідання комісії з розгляду та затвердження старших тренерів регіону.

Спілкування присвятили обговоренню двох неолімпійських видів спорту – гирьового спорту та рукопашного бою. Звіти про роботу в 2021 році й пропозиції щодо подальшого розвитку надали діючі старші тренери Леонід Гаража (гирьовий спорт), Ігор Чечинов (рукопашний бій), після чого члени комісії змогли поставити доповідачам запитання.

Гирьовики Донеччини в 2021 році відзначилися 10 нагородами міжнародного рівня: Леон Білицький з села Гришине Покровської громади здобув на дорослому чемпіонаті світу «срібло» у вправі поштовх, «бронзу» у вправі ривок та «срібло» у двоборстві, а також «срібло» на Кубку Європи, Олександр Рибін із Лиманської громади – «срібло» та дві «бронзи» на чемпіонаті світу серед юніорів, «срібло» Кубку Європи, виконавши норматив майстра спорту України міжнародного класу, Тетяна Нескреба з Волноваської громади – «срібло» юнацького чемпіонату світу, «золото» змагань серії Гран-прі в Каунасі.

На всеукраїнських змаганнях серед дорослих в активі гирьовиків регіону 4 золотих, 2 срібних, 6 бронзових медалей, серед юніорів – 4 золотих, 4 срібних, 11 бронзових, серед юнаків – 2 срібних, 2 бронзових, серед ветеранів – 6 золотих, 8 срібних, 6 бронзових. Загалом спостерігається збільшення нагород, порівняно з 2020 та 2019 роками.

Щодо обласних змагань з гирьового спорту, у квітні проведено чемпіонат серед юнаків і юніорів, також у грудні заплановано чемпіонат серед усіх вікових категорій. Проводиться плідна співпраця з Донецькою обласною організацією фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України. Окрім цього, свідченням розвитку виду спорту є участь 5 представників Донеччини в суддівському корпусі на чемпіонаті України. Цьогоріч звання спортивного судді першої категорії присвоєно Олексію Шабельнику та Сергію Четверикову, судді національної категорії – Олегу Кривцову.

З рукопашного бою на території Донеччини проведено 7 заходів, у тому числі чемпіонати області серед юнаків та дівчат, серед дорослих, Кубок області серед дорослих. Збірна команда регіону взяла участь у всіх чемпіонатах та Кубках України з різних вікових категорій, здобувши низку нагород. За підсумками успішних виступів звання майстра спорту України завоювали Денис Кутелія (Слов’янськ) та Ілля Лозовий (Миколаївка). Ці два спортсмени, а також Аліна Романенко в складі збірної команди України цьогоріч мали виступити на чемпіонаті світу в Києві, але змагання через пандемію перенесли на весну 2022-го. З 1 січня наступного року буде відкрито відділення рукопашного бою в обласній ДЮСШ.

«У Донецькій області вибудована системна робота щодо розвитку як олімпійських, так і неолімпійських видів спорту. Минає 2021 рік – такий же незвичайний, як і попередній: не було проведено в повному обсязі обласні змагання та не у всіх запланованих змаганнях взяли участь наші спортсмени. Попри все, Донеччина має здобутки, і хотілося, щоб ці досягнення ми тільки примножували», - зазначив Володимир Мицик.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік схвалено кандидатури на посади старших тренерів:

- з гирьового спорту – Леонід Гаража (чоловіки, жінки), Євген Нескреба (ветерани), Сергій Четвериков (юніори, юніорки), Олексій Шабельник (молодші юнаки та дівчата, старші юнаки та дівчата);

- з рукопашного бою – Ігор Чечинов (усі вікові категорії, дозований контакт), Владислав Ламаш (усі вікові категорії, легкий контакт).

 

01.12.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах