Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: Про роботу старших тренерів Донецької області з регбі та регбіліг знають у всій Україні

29 листопада в режимі онлайн під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулося чергове засідання комісії з розгляду та затвердження старших тренерів регіону з олімпійських і неолімпійських видів спорту.

Цього разу спілкування присвятили розгляду регбі та регбіліг. Звіти про роботу в 2021 році й пропозиції щодо подальшого розвитку надали діючі старші тренери з цих видів  спорту серед усіх вікових категорій Ігор Юркін та Володимир Лисенко, після чого члени комісії змогли поставити доповідачам запитання.

Олімпійський вид регбі в Україні передбачає проведення змагань з регбі-7 та регбі-15. Основними містами, де відбувається тренувальний процес, є Покровськ та Селидове. На території Донеччини в 2021 році відбулися чотири обласних заходи з регбі, спортсмени регіону взяли участь у п’яти національних чемпіонатах з регбі-7: у чотирьох юнацьких категоріях та, вперше, серед дівчат до 14 років. Три представника області в складі збірної команди клубів стали срібними призерами юніорського чемпіонату України з регбі-15. Чечета Євген як спортсмен національної збірної U18 здобув «золото» юніорського чемпіонату Європи з регбі-7 в дивізіоні «Трофі».

З неолімпійського виду регбіліг у 2021 році проведено три обласні турніри – було зроблено наголос не на їх кількості, а на якості. Спортсмени Донеччини взяли участь у чемпіонатах України чотирьох юнацьких вікових категорій. На міжнародному рівні в активі регіону є «срібло» чемпіонату Європи з регбіліг серед чоловіків (група Б). І наразі представництво Донецької області у складі збірної України з регбіліг складає 8 осіб.

Регбіліг-9 є скороченою дисципліною регбіліг, і найближчим часом їй також приділятиметься більше уваги. Адже анонсовано, що вона може бути представленою в програмі Олімпійських ігор у Брисбені (Австралія) в 2032 році. У 2022-му очікується дебют команди Донеччини на чемпіонаті України серед чоловічих команд у цьому виді.

Також наступного року національною федерацією планується проведення змагань з пляжного регбіліг напередодні чемпіонату Європи з цієї дисципліни.

«Загалом 2021 рік виявився дуже вдалим. Він приніс найкращі результати за останні 7 років. Донецька область має 7 комплектів медалей чемпіонатів України: це три «золота» (серед юнаків до 16 та до 18 років з регбіліг, серед дівчат до 14 років з регбі-7), два «срібла» (серед юнаків до 14 років з регбіліг, а також серед чоловічих команд Першої ліги з регбі-7, що дозволить у 2022 році виступати вже у Вищій лізі) та дві «бронзи» (серед юніорів до 18 років з регбі-7, серед юнаків до 12 років з регбіліг). Міжнародні здобутки – це «золото» юніорського чемпіонату Європи з регбі-7 та «срібло» чоловічого чемпіонату Європи з регбіліг», - підсумував цьогорічні досягнення Ігор Юркін.

«Хочу подякувати тренерам за розвиток регбі та регбіліг, що є відносно молодими видами спорту в Донецькій області. Найкращим підтвердженням високої тренерської кваліфікації та самовідданої роботи є успішний виступ на національному, а також міжнародному рівнях. Сьогодні про регбістів Донеччини знають у всій Україні, і я сподіваюся, що в майбутньому наших вихованців чекатимуть нові яскраві перемоги», - зазначив Володимир Мицик.

За підсумками обговорення члени комісії схвалили кандидатури Ігоря Юркіна та Володимира Лисенка як старших тренерів з регбі та регбіліг на наступний 2022 рік.

 
 
29.11.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах