Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


До XI Всесвітніх ігор від Донеччини готуються представники 6 видів спорту

Кандидатами від Донецької області на Всесвітні ігри, що мали відбутися в місті Бірмінгем (штат Алабама, США) у липні 2021 року, але були перенесені на рік через проведення в цей час Олімпійських ігор, є 14 спортсменів з 6 видів спорту. Хто з них вже має ліцензії та інші питання підготовки розглянули на засіданні колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації 18 листопада.

Всесвітні ігри 2022 року стануть одинадцятими в історії змаганнями планетарного масштабу з низки видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. У Бірмінгемі з 7 по 22 липня очікується участь представників понад 100 країн світу, які виступлять у 34 видах спорту (58 дисциплінах).

Наразі кандидатами на участь у XI Всесвітніх іграх від Донецької області в складі збірної України вважаються 14 спортсменів з 6 видів спорту: джиу-джитсу, пауерліфтингу, скелелазіння, сумо, таїландського боксу Муей Тай та ушу.

Заслужений майстер спорту України зі скелелазіння Даниїл Болдирев, який представляє Маріуполь, виборов ліцензію на Всесвітні ігри в дисципліні «швидкість» в 2020-му, коли виграв чемпіонат Європи, а цьогоріч ще раз підтвердив свою майстерність на чемпіонаті світу, також здобувши «золото». Відзначимо, що на Іграх XXXII Олімпіади в Токіо скелелазіння вперше увійшло до олімпійської програми як багатоборство (комбінований залік за результатами в дисциплінах «швидкість», «боулдеринг» і «складність»), на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі розігруватимуться нагороди в «швидкості» та двоборстві («боулдеринг» і «складність»), а до програми Всесвітніх ігор 2017 та 2022 років включено окремі змагання в кожній із трьох зазначених дисциплін.

За підсумками чемпіонату світу з пауерліфтингу 2021 року, що відбувся днями в Норвегії, ліцензії здобули 6 представників Донецької області в цьому виді спорту: заслужені майстри спорту Олексій Бичков, Володимир Рисєв (Краматорськ), Анастасія Дерев’янко (Дружківка), майстри спорту України міжнародного класу Андрій Шевченко (Краматорськ), Дар’я Русаненко (Дружківка), Владислав Чорний (Маріупольський район), також до резерву включені майстри спорту України міжнародного класу Данило Ковальов (Краматорськ), Костянтин Мусієнко (Дружківка), Олександр Рубець (Маріуполь).

Ліцензії за результатами виступів на міжнародних змаганнях мають ще два заслужених майстри спорту України від Донецької області: з сумо – Олександр Вересюк (Бахмут), з ушу – Ганна Терещенко (Маріуполь).

У таїландському боксі Муей Тай кандидатом на участь у XI Всесвітніх іграх від Донеччини є Артур Сімейко (Слов’янськ), у джиу-джитсу – Костянтин Коваль (Святогірськ).

Станом на сьогодні всі зазначені спортсмени області ведуть повноцінний тренувальний процес і, по можливості, беруть участь у запланованих змаганнях.

 

19.11.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах