Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексій Бичков: Радий ліцензії на Всесвітні ігри, радий за всю команду

15 листопада на залізничній станції «Краматорськ» відбулась урочиста зустріч переможців та призерів чемпіонату світу з пауерліфтингу 2021 року серед чоловіків і жінок, що днями відбувся в норвезькому місті Ставангер.

Нагадаємо, серед 11 спортсменів Донецької області на змаганнях чотири нагороди за сумою триборства здобули представники Краматорська: чемпіонами стали Олексій Бичков (вагова категорія до 120 кг) та Данило Ковальов (категорія до 105 кг), срібними призерами – Володимир Рисєв (категорія до 93 кг) та Андрій Шевченко (категорія понад 120 кг). Бронзовими призерами за сумою триборства були представники Дружківки Костянтин Мусієнко (категорія до 93 кг) і Дар’я Русаненко (категорія до 84 кг). Отримавши малі медалі за окремі вправи, четверті місця за сумою посіли: Анастасія Дерев’янко (Дружківка, категорія до 52 кг), Владислав Чорний (Маріупольський район, категорія до 83 кг), Олександр Рубець (Маріуполь, категорія до 120 кг). Також малі нагороди в окремих вправах до скарбнички додали Валентина Загоруйко (Краматорськ, категорія понад 84 кг) і Антоніна Марченко (Дружківка, категорія до 76 кг).

Пауерліфтерів у Краматорську тепло зустріли начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, начальник управління фізичної культури та спорту Краматорської міської ради Ганна Височина, депутати міськради, представники ЗМІ, рідні та друзі спортсменів, вихованці спортивного клубу «КПД», де юні спортсмени беруть у чемпіонів приклад цілеспрямованості та жаги до нових перемог.

«Мене не було вдома близько десь півтора місяці, і, звичайно, я дуже скучив за родиною, близькими для мене людьми, – розповідає заслужений майстер спорту України Олексій Бичков, який у Норвегії вшосте здобув звання чемпіона світу. – Своїм результатом і задоволений, і незадоволений. Присідання пройшли не так гладко, як хотілося б. У мене не все вийшло в третьому підході у жимі, але головне, що є «золото» змагань і ліцензія для участі в найпрестижніших змаганнях з неолімпійських видів спорту – Всесвітніх іграх, що заплановано провести влітку 2022 року в США. На рекорд світу в сумі у становій тязі потрібно було зафіксувати 397,5 кг, але вирішили не ризикувати – я потягнув 390 кг, і завдяки цьому зміг виграти абсолютну першість. За рекордом поїдемо в наступний раз. Попереду ще багато роботи задля реалізації нових цілей.

Чи здивував мене конкурент Янг Сен із китайського Тайбею у першій вправі – присіданнях, коли той йшов на світовий рекорд? Я знав, хто на що здатен. Думав, навіть, що суперники присядуть із ще більшою вагою. Але важливо відпрацювати на рівні у всіх вправах. Так, тайбеєць присів із 437,5 кг, але не впорався зі становою тягою – у підсумку, отримав нульову оцінку та рекорд не був зарахований.

Дуже радий за своїх підопічних, з якими тренуюся в краматорському спортивному клубі «КПД». Усі разом (чотири спортсмени: окрім Бичкова, це Данило Ковальов, Володимир Рисєв, Андрій Шевченко – прим.) ми склали половину чоловічої збірної України, здобувши в різних категоріях дві золоті та дві срібні нагороди за сумою триборства. Також добрим був дебют на дорослій світовій першості для ще однієї представниці Краматорська Валентини Загоруйко.

Щиро дякую бригаді тренерів, які підготували мене до змагань – Віктору Налейкіну, а також дружині Альоні Бичковій. Участь у чемпіонаті стала можливою завдяки вагомій підтримці Міністерства молоді та спорту України, Донецької облдержадміністрації, Краматорської міської ради. Також вдячний фірмі «Titan» за забезпечення екіпіруванням перед цим важливим стартом».

«Досягнути результатів на міжнародній арені можливо тільки завдяки довгій кропіткій праці  на тренуваннях, певному змагальному досвіду, належному моральному настрою, – коментує свій виступ майстер спорту України міжнародного класу Данило Ковальов, який здобув «золото» на дебютному для себе дорослому чемпіонаті світу. – Я в пауерліфтингу 11 років, і суперники завжди підштовхують до самовдосконалення. Особисто для мене головний конкурент ще з юнацького віку – Олександр Рубець (який представляє Маріуполь – прим.), але на цих змаганнях він спробував свої сили на одну вагову категорію вище. Попри здобуту перемогу, не все в Норвегії мені вдалося. Один підхід у жимі не зарахували через мою помилку, а в тязі я не подолав штангу 340 кг, бо вона виявилась заважкою».

На завершення зустрічі всі бажаючі зробили пам’ятні фото з чемпіонами та призерами.

 
 
 
 
15.11.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах