Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Велике будівництво: у Лимані завершено спорудження унікального в Україні велокомплексу

Роботи зі зведення єдиного подібного в Україні велосипедного комплексу із сучасною трасою BMX, що відбувались в місті Лиман у рамках президентської програми «Велике будівництво», виконано на 100%. Найближчим часом очікується отримання сертифікату про введення об’єкту в експлуатацію.

17 вересня з умовами, які дозволять готувати нових чемпіонів серед вихованців Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту, а також приймати навчально-тренувальні збори та змагання за участю спортсменів збірної України, ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і в.о. начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова.

Будівництво велокомплексу проводилось із серпня 2020 року підрядною організацією ТОВ «БУДТЕХМАШ» за кошти обласного бюджету. Згідно найсучасніших вимог облаштовано трек BMX, який включає стартову рампу заввишки 5 метрів з пневматичними стартовими воротами, що поставлено з Франції, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віража – усі вони мають спеціальне поверхневе шарування, розмітку, огородження. Зведено трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, навколо велотраси зроблено асфальтну велодоріжку, на фініші – суддівський пункт.

Поруч споруджено триповерховий гуртожиток, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання, з елементами доступності для осіб з інвалідністю. Також у рамках проєкту збудовано котельню задля опалення гуртожитку, а також господарську споруду з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Сучасний комплекс має надати поштовх розвитку велосипедного спорту в Донецькій області та Україні в цілому. Вихованці обласної спортшколи в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в різних дисциплінах, також свою майстерність перед виїздом на міжнародні старти тут відшліфовуватимуть провідні українські спортсмени. Перший відкритий чемпіонат області з велоспорту в олімпійському виді «BMX» заплановано провести вже 21 жовтня.

 
 
 
 
 
 
 
 

Більше світлин – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda.

 

17.09.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах