Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Лимані дали старт будівництву велоспортивного комплексу

6 серпня в місті Лиман відбулося урочисте закладення першого каменя під фундамент у рамках будівництва спортивного комплексу Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велоспорту – проєкт покликаний на відновлення повноцінної діяльності закладу після переміщення з Донецька та створення унікальної для Донеччини та України інфраструктури.

На церемонію завітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, Лиманський міський голова Петро Цимідан, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, представники генпідрядника та технічного нагляду – заступник директора ТОВ «БУДТЕХМАШ» Сергій Хаджинов і директор КП «Управління капітального будівництва» Слов'янської районної ради Юрій Нєгрєй.

«Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велоспорту – це один із провідних в Україні комунальних позашкільних навчальних закладів з цього виду спорту, який постійно знаходиться в топ-5 за підсумками щорічної роботи. Вихованці школи можуть похвалитися досягненнями на всеукраїнській та міжнародній аренах, і заслуговують на гідну підтримку з боку області. Вірю, що спорудження сучасного спортивного об'єкту сприятиме збільшенню прихильників занять велосипедним спортом та вихованню нових чемпіонів», – сказав у вітальному слові Вадим Філашкін. Він вручив Сергію Хаджинову пам'ятну табличку з написом про початок робіт для майбутнього закріплення на фасаді будівлі гуртожитку.

Зі словами подяки до керівництва області за початок зведення сучасного велотреку BMX, що має стати першим подібним у Донецькій області та Україні, звернулися майстер спорту України міжнародного класу з міста Куп'янськ, член збірної України Владислав Сапожніков та вихованка обласної спортшколи з міста Лиман Альона Парфьонова.

 
 
 
 
 
 

Велоспортивний комплекс розташовуватиметься на земельній ділянці поруч із адмінбудівлею спортшколи по вулиці Петропавлівській, 89. Згідно проєктно-кошторисної документації, яку було розроблено в 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету, загальна вартість будівництва складає 60351,531 тис. грн.

Проєктом передбачено: спорудження ВМХ траси (треку) з усіма необхідними комплексами; триповерхової будівлі гуртожитку з можливістю розміщення 52 осіб, тренажерним залом, медичним та масажним кабінетами, конференц-залом, кімнатою приймання їжі; котельні для газового опалення гуртожитку, гаражу на 1 авто з приміщенням для ремонту й зберігання велосипедів та господарської будівлі; благоустрій території.

Новий велотрек дозволить готувати в дисципліні «ВМХ racing» спортсменів з 8 років, при цьому даючи юнакам і дівчатам базові навички для виступу в інших дисциплінах велоспорту. Також тут планується проведення навчально-тренувальних зборів за участю національної команди, змагань обласного та всеукраїнського рівнів.

 

06.08.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах