Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську створюють безбар’єрну спортивну інфраструктуру

18 серпня делегація в складі працівників управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, а також обласних фізкультурно-спортивних організацій, ознайомилася з поточним станом розвитку сфери у місті Краматорськ.

Метою планового заходу було надання практично-методичної допомоги щодо виконання завдань регіональної Програми розвитку фізичної культури та спорту, огляд спортивної бази та перевірка достовірності наданої статистичної звітності.

Делегація ознайомилася з поточним станом льодової арени «Краматорськ», спортивних майданчиків у парку культури та відпочинку «Сад Бернацького», а також процесом спорудження фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами «H2O-CLASSIC».

Комфортні умови для професійних спортсменів, любителів і глядачів створили на льодовій арені в Краматорську, перший хокейний матч на якій відбувся 5 березня 2021 року. Увесь комплекс спроєктовано таким чином, аби бути доступним для людей з інвалідністю.

Вимогам безбар’єрності відповідатиме і розташований поруч фізкультурно-оздоровчий комплекс «H2O-Classic», зведення якого завершується в рамках президентської програми «Велике будівництво». Об’єкт включає: 25-метровий плавальний басейн на 6 доріжок з глибиною в одній частині до 3,5 метрів (що дозволить проведення занять як з плавання та водного поло, так і з синхронного плавання), а також басейн розміром 12x4 метри і глибиною до 1,3 метра для навчання плаванню маленьких відвідувачів.

У краматорському парку культури та відпочинку «Сад Бернацького» поруч із баскетбольним і волейбольними майданчиками, що ввели в експлуатацію у 2016 році, та футбольним полем зі штучним покриттям стандартних розмірів 105х68 м (2017 рік), з’являються нові місця для занять фізичною активністю населення. Так, у 2020-му в рамках програми Президента України «Велике будівництво» відкрито манеж з футбольним полем зі штучним покриттям розмірами 60х40 м. Також у рамках реконструкції парку споруджено площинні майданчики зі штучним покриттям для занять тенісом та волейболом, баскетбольні майданчики з поліуретановим покриттям.

Після огляду спортивної інфраструктури представники обласної делегації ознайомилися з веденням необхідної документації в управлінні фізичної культури та спорту Краматорської міської ради. У підсумку, буде сформовано письмові рекомендації щодо подальшої ефективної роботи у сфері фізичної культури та спорту.

 
 
 
 
 
20.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах