Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську та Миколаївці відкрили футбольні майданчики зі штучним покриттям

13 червня на Донеччині відбулося урочисте відкриття двох спортивних майданчиків зі штучним покриттям: перший – у Краматорську в парку «Сад Бернацького», другий – у Миколаївській об’єднаній територіальній громаді на території загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3.

На свято завітали почесні гості: народний депутат України, президент федерації футболу України Андрій Павелко, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, заступник голови облдержадміністрації, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, перший віце-президент федерації футболу України Вадим Костюченко, перший віце-президент федерації футболу Донецької області Олександр Косевич.

- На виїзному засіданні бюджетного комітету Верховної Ради України, яке нещодавно проходило в Краматорську, я мав можливість побачити хід робіт з будівництва майданчика в парку «Сад Бернацького» і пообіцяв, що обов’язково приїду на його відкриття і підтримаю юних футболістів у їх прагненні займатися футболом. А футбол – це перша ознака миру, ознака того, що у наших дітей та нашої країні є майбутнє. Хочемо, щоб спортсмени, виступаючи спочатку за Краматорськ, потім – за Донецьку область, а далі – і за Україну, завжди пам’ятали свої перші уроки футболу, які вони отримають на цьому прекрасному сучасному спортивному майданчику, - сказав Андрій Павелко, пояснюючи мету свого візиту.

- Дуже хочеться, щоб Україна стала чемпіоном світу з футболу. Підґрунтя для цього сьогодні є – це і прекрасний стадіон у парку «Сад Бернацького», поля на «Блюмінгу» та «Авангарді». У Краматорську в поточному році з’явиться ще більше 10 майданчиків зі штучним покриттям, а загалом у Донеччині до 85-річчя Донецької області буде збудовано 85 таких майданчиків. Ми починаємо з дітей – щоб виростали ті, хто захочуть у майбутньому професійно займатися футболом, - зазначив у привітанні до учасників свята Павло Жебрівський.

 

Почесні гості взяли участь у нагородженні футболістів 2004-2005 років народження: за підсумками турніру, присвяченого відкриттю майданчика в парку «Сад Бернацького», перше місце посіла команда «Альтаїр» з Дружківки, друге місце – ДЮКФП-2 «Авангард» (Краматорськ), третє – «Локомотив» (Лиман), четверте – КДЮСШ № 1 м. Бахмут. Хлопці отримали м’ячі від федерації футболу України, комплекти форми, медалі і грамоти від федерації футболу Донецької області. Окрім цього, «Сертифікатами лідерів масового футболу УЄФА» були нагороджені вчителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл Краматорська та Слов’янська, які тільки-но пройшли навчання за програмою для волонтерів соціальних проектів.

 

Зазначимо, що футбольне поле в парку «Сад Бернацького» має стандартні розміри 105х68 м – воно єдине такого рівня в північній частині Донецької області, подібні в регіоні до цього були тільки в Маріуполі. Фінансування робіт щодо його реконструкції розпочалося в 2016 році і відбувалось за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Донецької області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, а також за кошти місцевого бюджету Краматорська. Загальна сума витрат склала понад 7 млн. грн.

 

У Миколаївській об’єднаній територіальній громаді будівництво спортивного майданчика на території загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 здійснювалося в рамках спільних заходів місцевої влади та ПАТ «Донбасенерго» (Слов’янська ТЕС ПАТ «Донбасенерго») з реконструкції та відновлення об’єктів соціальної сфери. Роботи проводились протягом 1,5 місяців, їх орієнтована вартість склала 1,6 млн. грн. Розміри нового поля зі штучним покриттям складають 42х22 м, спортивний майданчик має освітленням і трибуни на 50 місць.

 

Андрій Павелко в урочистій промові на відкритті майданчика передав школярам вітання від збірної України з футболу на чолі з головним тренером Андрієм Шевченко, яка 11 червня перемогла на виїзді Фінляндію. І висловив надію, що новий майданчик у Миколаївці буде завантажений кожного дня і на ньому завжди будуть лунати дитячий сміх та радість.

- Відкриття майданчика – це свято не таке велике, але життя складається з маленьких свят. Упевнений, на Миколаївку чекають ще багато нових соціальних проектів, щоб вона відродилася в зовсім іншому вимірі, - відзначив Павло Жебрівський.

 

Додамо, що в поточному році в Миколаївській об’єднаній територіальній громаді з’являться ще одне міні-футбольне поле (на території Миколаївської загальноосвітньої школи № 1) та два майданчики з тренажерним обладнанням (на території Миколаївської загальноосвітньої школи № 2 та Малинівської загальноосвітньої школи). Ці об’єкти будуть збудовані в рамках проектів з облаштування спортивних майданчиків до 85-річчя Донецької області, які реалізуються за ініціативи голови обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

 

Більше фотографій з заходу – на сторінці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/sport.donetsk.ua/, альбом – за посиланням.

 
13.06.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах